Bij Restaurant Floreyn zijn ze groot voorstander van producten van Nederlandse bodem. Komt goed uit, want deze voorkeur delen we maar al te graag. Stiekem vinden we namelijk dat de Nederlandse keuken nog altijd wordt onderbelicht. Gelukkig geeft Floreyn deze keuken wél het podium dat het verdient; we gingen er al eerder een hapje eten en ditmaal proberen we het 3-gangen afhaalmenu voor je uit.
Bestel je een menu bij Floreyn, dan kun je ook wine pairing erbij kiezen. We verklappen alvast: dit zijn geen kinderachtige glazen. De wijnen die wij bij ons menu krijgen zijn afkomstig uit Spanje en – uiteraard – zit er ook een Nederlandse wijn tussen. Een Pinot Gris van Wijngoed Thorn in de Maasvallei in Limburg om precies te zijn, en deze is niet te versmaden. De wijn heeft subtiele tonen van honing en gerijpt fruit en matcht wonderwel met het voorgerecht; een kabeljauw-schorseneren salade met zoutzure rode ui. Het romige en het frisse vinden hier een perfecte balans.
Na dit heerlijke voorgerecht kunnen we niet wachten op wat de rest van het afhaalmenu voor ons in petto heeft. In een bakje vinden we buikspek, spruitjes, een zakje zuurkool, een zakje pastinaak creme en huisgemaakte bbq-saus. Dit alles hoeft alleen nog even opgewarmd te worden in respectievelijk de oven en in een steelpannetje. Enkele minuten later hebben we een lekker gerecht voor ons neus – al zijn we niet de grootste buikspek fans, maar dat is natuurlijk een persoonlijke kwestie – en over de saus raken we niet uitgepraat. Zó smaakvol. Floreyn, mogen we het recept?
Het nagerecht is zo in elkaar gezet – maar met de bijgevoegde links naar instructiefilmpjes is dit ook een fluitje van een cent – en we genieten met volle teugen van de gepocheerde peer, die wordt vergezeld door een smeuiige amandelcake.
Rechts: het nagerecht met gepocheerde peer en amandelcake.
Oh, en dan de kazen.. hebben jullie de kazen van Floreyn al eens geproefd? Zo niet, ga er met gierende banden naartoe! Vier heerlijke kaasjes, vergezeld door vruchten-notenrood en uiencompote. De Bolle, een witschimmel koekaas, en de Colossa, een blauwe flora kaas, zijn bij ons favoriet.
Eén woord: mjammm. Floreyn heeft ons wederom niet teleurgesteld.
Restaurant Floreyn
Albert Cuypstraat 31
Amsterdam
https://restaurantfloreyn.nl/
P.S. Op zoek naar nog meer take away en bezorgopties in Amsterdam? Check dan zeker onze eerdere artikelen over fijne restaurants om af te halen in heel Amsterdam en in Amsterdam Oost, en de artikelen die we recent schreven over Kampai, The Lobby, HanTing Delivery, A-Fusion, Cucina Casalinga, NOMADS, Morgan & Mees, Local Dealer Food inc, Ron Gastrobar, Bord’Eau à la Maison en de Sterrenchef box.
Of zoek hieronder naar nog meer lekkers!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West –Restaurants Amsterdam 9 straatjes
Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:
The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon Amsterdam – Huis van Lopez Amsterdam – The Seafood Market Amsterdam – life of pie amsterdam – Pikoteo – Koevoet Amsterdam – Burgerlijk Amsterdam – Pesca Amsterdam – The Pool Amsterdam – Vondelpark 3 – Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdam – de Italiaan Amsterdam – Mook Pancakes – Breda Amsterdam – buffet van odette – Brut de Mer – van t Spit – G’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk Amsterdam – Louie Louie Amsterdam – Hangar Amsterdam – Meneer de wit heeft honger – IENS Amsterdam – Tripadvisor Amsterdam
Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants
Take away bij Restaurant Floreyn - De Pijp Amsterdam,
[…] keuken: Ô Bistro, John Dory Visrestaurant, Jansz., Brasserie van Baerle, Floreyn, Jacobsz en The […]