Bij Bistro de la Mer in de Utrechtsestraat in Amsterdam word je echt in de watten gelegd. Maar dan wel op een hele levendige, toegankelijke manier! Je zit te eten aan de bar, kletst even met de gasten naast je of met het vrolijke personeel. Je kijkt naar de koks die voor je neus de borden opmaken en vol passie tussendoor aan je komen vragen of je hun gerechten lekker vindt. Er worden heerlijke wijnen geschonken, en de fles blijft nog even wat langer op de bar staan zodat je nog even wat bijgeschonken krijgt. Oh en hadden we al gezegd dat ze een ster hebben en het eten spectaculair lekker is? Wij geven een tipje van de sluier van wat voor bijzonders je hier te wachten staat.
Bistro de la Mer in Amsterdam: waanzinnig gerechten in een hele fijne levendige sfeer!
Bistro de la Mer is sinds 1,5 jaar open en is het restaurant van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. Doen die namen een belletje rinkelen? Dat kan kloppen! Juwelier en Restaurant 212 zijn ook van hun hand. Beide restaurants met enorm lekker en hoogstaand eten, en met respectievelijk 1 en 2 sterren. En ook Bistro de la Mer heeft zich direct op de kaart gezet. Zij kregen met de uitreiking van de Michelinsterren in 2023 ook een ster, een knappe prestatie voor een restaurant dat toen nog maar net open was!
Levendige Franse Bistro
De naam Bistro de la Mer had niet beter gekozen kunnen worden. Want zodra je binnenstapt, krijg je echt dat fijne Franse Bistro gevoel. Je stapt een smal en lang café binnen, met veel hout en lekker veel drukte. Verwacht geen gedekte tafels met linnen: je zit gezellig aan de lange bar en kijkt uit over een deel van de keuken waar de gerechten worden opgemaakt. Bijna zij aan zij met andere gasten, waardoor je overal in het restaurant leuke interacties ziet ontstaan! Kom je met een grotere groep, dan kun je ook de sfeervolle private dining ruimte beneden reserveren. We kletsen even met onze bargenoten over het concert van Herman van Veen waar zij naartoe gaan, daarna gaan zij weer hun eigen weg en buigen wij ons over de menukaart.
Bijzondere à la carte gerechten met vis in de hoofdrol
Op het menu staan à la carte gerechten, geïnspireerd door de Franse keuken en natuurlijk vis in de hoofdrol. Het menu wisselt regelmatig, maar echte favorieten behouden voor langere tijd hun plekje in het menu. En sommige gerechten, zoals de carbonara met gerookte paling en truffel, zijn zelfs zo geliefd dat sommige gasten er speciaal een seintje over krijgen wanneer dit gerecht weer op de kaart staat! Wij starten met een bisque van Hollandse garnalen en citroen en twee heerlijke zoete volle oesters en drinken daar een fijne frisse Blanc de Blancs bij.
Elegante tonijn gebrand op houtskool
Als voorgerecht eten we de Tonijn O-Toro en de Krab. De tonijn is een heerlijk elegant gerechtje: gebrand op houtskool, in een glazen coupe met een licht-zurige gelei van tomaat en dashi, tonnato crème en bonito flakes erop. En de krab is direct onze favoriet! Geserveerd in een schattig kopje, een gelei van bisque onderin, enorm lekkere krab, romig door de avocado en het schuim bovenop, verrassende knapperige kleine croutons en een beetje pittig door de jalepeño. Iedere hap worden we opnieuw verrast!
Perfect gegaarde romige langoustine
Na deze frisse voorgerechten krijgen we hartverwarmende tussengerechten. De langoustine is perfect gegaard, en smaakt zo verrassend lekker in combinatie met de fijngesneden gestoofde zuurkool en de romige saus. En de malse kippenvleugel die gevuld is met gerookte paling is ook enorm lekker: knapperig kippenvel erop en in een lichtgroene kervelvelouté. Klassieke smaken maar met verrassende combinaties, en zo goed uitgevoerd dat iedere hap een feestje is!
Geroosterde tarbot met gevulde morieljes
De gestoomde kabeljauw die we als hoofdgerecht eten, past perfect bij dit herfstige weer. Gevuld met oester, waardoor hij extra ziltig wordt. En met een saus van mosselen en eekhoorntjesbrood die een warme volle smaak aan het gerecht geeft! En de tarbot is onze favoriet van de avond. Op de graat geroosterd, met een gerookt tintje door het zolderspek, een heerlijk romige beurre blanc met vin jaune en gevulde morieljes. Wij worden enorm gelukkig van dit eten!
Gemarineerde druiven met gin tonic granité
We sluiten deze heerlijke avond af met een selectie van Franse en Nederlandse kazen, met daarbij fantastische pittige tomatenjam die huisgemaakt wordt door de moeder van de sommelier. En we laten ons verleiden tot een dessert. De gemarineerde druiven zijn echt perfect in hun eenvoud: fris, met een gin tonic gratiné en jeneverbes olie. En houd je net als wij van grapefruit: de combinatie met de Riesling sabayon is iets wat we nog nooit eerder proefden, maar zó bijzonder is.
Wij hadden een bijzondere avond bij Bistro de la Mer waar we nog lang over napraten! Laat je zeker ook een keer in de watten leggen: tijdens een diner maar ook 7 dagen open voor de lunch. We beloven je dat je enorm gelukkig weer naar huis gaat.
Bistro de la Mer
Utrechtsestraat 57, Amsterdam Centrum
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Bistro de la Mer in Amsterdam: waanzinnig gerechten in een hele fijne levendige sfeer!,
No Comment