Ben je klaar voor een reis door de wereld van pizza’s? Bij Mangia Pizza op de Amstelveenseweg in Amsterdam werden we uitgenodigd voor “the ultimate pizza experience”. Chef Antonio Cavoto, afkomstig uit Italië, nam ons mee op een vijfgangenavontuur waar traditie en innovatie hand in hand gaan. Deze plek met drie vestigingen in Amsterdam verraste ons met een menu getiteld “from the people to the people”.
Een kijkje achter de schermen met Antonio
Antonio, mede-eigenaar van Mangia Pizza, is een ware pizzameester uit San Marco dei Cavoti, vlakbij Napels. Zijn liefde voor pizza begon al toen hij jong was. Hoewel hij een opleiding civiele techniek volgde, bleef zijn passie voor pizza hem bij. Hij verfijnde zijn vaardigheden in verschillende pizzeria’s voordat hij naar Amsterdam verhuisde. Bij Mangia Pizza, waar hij aanvankelijk als pizzabakker begon en mede-eigenaar werd in 2018, groeide zijn liefde voor pizza verder en schopte hij het tot de top 100 beste pizza chefs ter wereld.
Antonio vertelde ons vol passie over zijn focus op verschillende oven technieken – van frituren tot elektrisch en houtoven – om een scala aan smaken te bieden. Wat echt opviel was zijn toewijding aan het gebruik van alle delen van de ingrediënten. Zo creëerden ze een gel van tomatenwater en benutten ze elk stukje van het varken in hun gerechten. Super tof!
De heerlijke gerechten
Elke pizza die geserveerd werd, vertelde een eigen verhaal. Neem bijvoorbeeld de ‘Acciuga Velata’, uit de oven én gefrituurd met stracciatella kaas, olijfpoeder, ansjovis, en een verrassende gel gemaakt van tomatenwater. Of de ‘Luxury Natals’, een padellino Pizza uit de elektrische oven met escarole, pijnboompitten, rozijnen en een vleugje kaviaar. Niet te vergeten de ‘Pizza Maritata’ speciaal gemaakt door chef Mario Loina, bestuurslid van de Italiaanse Vereniging van Chefs. Deze pizza was gebakken in de houtoven met bloemkoolcrème, Provola kaas, gebakken kabeljauw en verrukkelijke varkenswang. Voor de vijfde gang hadden we de keuze tussen de ‘100-180-430’, een pizza van verschillende graansoorten bereid op drie verschillende manieren, of de ‘Napoli – Jakarta one way’, een gefrituurde calzone gevuld met rendang tempeh. Als grandioze afsluiter was er de ‘Croccantino’, een gefrituurd deegdessert met hazelnoten, amandelen, chocolade en pistache – erg lekker en een ode aan de regio van waar Antonio afkomstig is.
De bijpassende wine pairing
De ultimate pizza experience kwam ook met een heerlijke wine pairing. De selectie aan wijnen, waaronder pino bianco festival, montepulciano cerasuola en primitivo, voegde een extra dimensie toe aan onze ervaring, perfect passend bij elk gerecht. En we hadden geluk: naast ons zat toevallig Alessandro Matrone, de wijnimporteur van de pairing. Hij nam de tijd om ons meer te vertellen over zijn samenwerking met Antonio en deelde zijn kennis over de wijnen die we proefden.
Tot slot: een speciale ervaring
Wij hebben ontzettend genoten van de ‘ultimate pizza experience’ bij Mangia Pizza! Elke pizza had z’n eigen unieke twist, waarbij Antonio en zijn team vernieuwende trucjes in de keuken gebruiken en zo bijzondere smaken creëren. Met lekkere wijnen en entertainment hadden wij zeker een hele speciale pizza ervaring!
Mangia Pizza
Amstelveenseweg 63-65, Amsterdam Zuid
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Mangia Pizza: dé ultieme pizza beleving,
No Comment