Bonboon is een heerlijk vegan restaurant in de Jordaan in Amsterdam. Je kunt hier echt fantastische gerechten eten, met spannende smaken en verrassende texturen. En dat alles in een prachtig pand! We kunnen deze hidden gem echt iedereen aanraden.

Vegan restaurant Bonboon in Amsterdam: fantastisch eten in een prachtig pand

Restaurant Bonboon wil je echt een keer proberen als je op zoek bent naar een fijn vegan restaurant in Amsterdam. Maar wij verzekeren je: ook voor niet-vegans is dit restaurant een heerlijke verassing! Al bij aankomst zie je dat dit iets bijzonders gaat worden. Bonboon zit in een prachtig pand in de Jordaan, in Hotel Mercier. Hoge plafonds, sfeervol verlicht, mooie kunst aan de muur: wij zijn onder de indruk! We worden hartelijk ontvangen, en krijgen het menu uitgelegd.

3- tot 5-gangen chef’s menu met bijpassende wijn of thee

Bij Bonboon kun je kiezen uit een 3-, 4- of 5-gangen menu, wat regelmatig wijzigt. Natuurlijk kunnen ze er bijpassende wijnen bij serveren, maar drink je liever alcoholvrij? Dan is er ook een bijpassende thee, geselecteerd door hun thee sommelier! Wij eten deze keer het 5-gangen menu, en drinken er de bijpassende glazen thee bij. En dat was zo speciaal!

Spannende smaak- en textuur combinaties bij Bonboon Amsterdam

Ieder gerecht bij Bonboon is weer een kunstwerkje om naar te kijken, en bevat spannende smaak- en textuur combinaties. We zullen niet alle gerechten toelichten om de verrassing wanneer je er gaat eten groter te houden, maar we lichten er wel een aantal van onze favorieten uit! Bijvoorbeeld de terrine van aardappel en aubergine. Deze wordt geserveerd in een heerlijke, licht rokerige rode currysaus met Thaise basilicumolie. Een bijzondere combinatie van de Franse en Thaise keuken die perfect past!

Gerookte radicchio met zonnenbloempitten satésaus

Het gerecht dat ons het meest verbaasde, was de gerookte radicchio met ketjap glaze. Deze kwam met een waanzinnig lekkere zonnenbloempitten satésaus en bleef lekker fris door de ingelegde raddicchio. Wat een bijzondere smaken! En ook het pre-dessert met Meloen en galangal granita, gezouten yoghurt schuim en zeekraal was echt speciaal.  

In de watten gelegd bij BonBoon Amsterdam

En dit zijn slechts drie gerechten van het heerlijke 5-gangenmenu dat we aten: ieder gerecht had weer iets anders bijzonders. En ook naast dit menu aten en dronken we nog allerlei lekkers. Zo startten we de avond met een fijne amuse, en paste iedere thee van ons arrangement heerlijk bij de gerechten. Laat je zeker ook een keer in de watten leggen bij Bonboon: we beloven je dat je enorm gelukkig weer naar huis gaat.

Bonboon
Rozenstraat 12, Jordaan Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Vegan restaurant Bonboon in Amsterdam: fantastisch eten in een prachtig pand, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends