Als je op zoek bent naar een unieke eetervaring met een adembenemend uitzicht over het IJ in Amsterdam, dan is REM rooftop in de houthavens de plek om te zijn. Dit bijzondere restaurant bevindt zich op een platform dat ooit in de Noordzee stond. We bezochten deze gave locatie en waren onder de indruk van de sfeer, het eten en de service. Lees verder om onze ervaring te ontdekken.

REM rooftop: perfect voor een zonnige dag

Bij aankomst werden we hartelijk begroet door het vriendelijke personeel. We namen de trappen omhoog naar de hoger gelegen rooftop en werden meteen getrakteerd op een spectaculair uitzicht over het IJ. Het terras is prachtig gestyled met comfortabele loungesofa’s, perfect om te ontspannen op een zonnige zomerdag.

Een culinaire reis op hoogte

We begonnen onze middag met een glas champagne. Het menu biedt naast champage een mooie selectie aan bites, cocktails, bieren en huisgemaakte dranken, en we konden niet wachten om te proeven wat REM rooftop te bieden had.

Onze eerste gerechten waren twee soorten oesters: eentje met beurre blanc en aal, en een spicy oester met kimchi. Beide heerlijk en smaakten naar meer! Maar het absolute hoogtepunt was de watermeloen sashimi. Deze was ‘long freezed’, wat zorgde voor een verrassende en fijne structuur. Perfect in combinatie met sojasaus en wasabi.

Verrassende smaken en creatieve combinaties

Na de oesters en sashimi gingen we verder met de Burrata, geserveerd met rode curry en Argentijnse garnaal. De ietwat pittige rode curry paste erg goed bij de romige burrata. Daarnaast genoten we van bao buns gevuld met eend en garnaal, super lekker!

Ons bezoek aan REM rooftop was een combinatie van genieten van heerlijke gerechtjes en een prachtig uitzicht. We kijken ernaar uit om terug te keren naar deze verborgen parel in de houthavens van Amsterdam.

REM rooftop
Haparandadam 45-2, Amsterdam Houthavens

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
REM rooftop: Borrelen met een adembenemend uitzicht, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends