Restaurant, cocktailbar én nachtclub Soulkitchen heeft een aantal maanden geleden haar deuren geopend in Amsterdam Centrum. En wij worden daar erg enthousiast van! Heerlijke Peruaanse fusion gerechten met Japanse invloeden, een spannende, luxueuze sfeer: het doet bijna on-Amsterdams aan. Wij probeerden vorige week het menu uit en hadden een heerlijke avond.

Soulkitchen Amsterdam: spannend restaurant met Peruaanse fusion gerechten en exclusieve nachtclub in één!

Soulkitchen zit aan de Amstelstraat in Amsterdam, op dezelfde plek waar in de jaren negentig dé R&B club van Amsterdam zat – die ook Soulkitchen heette. En deze clubby historie past perfect bij het nieuwe concept van Soulkitchen. Want het is niet alleen een restaurant – met mega lekker eten trouwens, daarover straks meer. ’s Avonds transformeert het langzaam tot een nachtclub: de DJ begint te draaien, de lichten dimmen en de dansvloer stroomt langzaam vol. Een fijne exclusieve club, met table service, op een prachtige locatie.

Gerechten geïnspireerd door de Nikkei keuken bij Soulkitchen Amsterdam

Zodra we Soulkitchen binnen komen, voelen we al dat ons iets speciaals te wachten staat. De geheimzinnige ingang met trap naar boven, zachte fluwelen stoffen, fijne verlichting: wij houden wel van deze sfeer! We worden enorm gastvrij ontvangen en beginnen met een glaasje bubbels. Op het menu staan gerechtjes geïnspireerd door de Nikkei keuken, die perfect zijn om te delen. Wij starten met een tempura van courgette bloemen, die we dippen in een yuzu miso saus. Een lekker knapperig hapje om mee te starten! En we eten één van onze favorieten van de avond: Corvina Ceviche. De vis smelt echt in onze mond, en we zijn weer even in Peru door de perfecte leche de tigre en gepofte mais.

Fantastische sushi

Fan van de Japanse keuken? Ook die invloed zie je duidelijk terug in het menu! Wij proeven fantastische sushi: heerlijke Hamachi Nigiri, die extra bijzonder is door de groene chili en sancho blaadjes. Onze absolute favoriet is de O-Toro Nigiri, met tonijn die in je mond smelt en Beluga kaviaar. En ook de Wagyu Aburi is fantastisch: heerlijk boterige wagyu beef met truffel olie en yakiniku saus.

Misos Glazed Eggplant bij Soulkitchen Amsterdam

Het gerecht dat ons het meest verraste, is de Misos Glazed Eggplant. Bereid met verschillende soorten Miso waardoor iedere hap nog rijker smaakt, met een fijne gerookte lima bonen puree geserveerd. Enorm lekker! En de beef tenderloin met foie gras en een wasabi demi-glace is ook echt fantastisch. En wanneer we tenslotte de indrukwekkende Choco Picchu eten – choco fondant met een heerlijk vloeibare kern – zijn we enorm gelukkig. Ondertussen is er subtiel een clubby vibe in Soulkitchen geslopen, dus we gaan nog niet naar huis! Blijf na je diner zeker nog even genieten van een drankje in deze exclusieve club.

Soulkitchen
Amstelstraat 30, Amsterdam Centrum

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Soulkitchen Amsterdam: spannend restaurant met Peruaanse fusion gerechten en exclusieve nachtclub in één!, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends