Petit Caron, dat fijne restaurant in Amsterdam uit de koker van Alain Caron, is verhuisd! Nog steeds in de Pijp, maar nu is het gevestigd aan de Frans Halsstraat, naast één van de andere restaurants van de Caron Group: Café Caron. Een goede reden om weer eens langs te gaan, zeker omdat ook het menu een fijne verandering heeft doorgemaakt. Wij delen onze aanraders!

Petit Caron Amsterdam: internationale neobistro met bijzondere gerechtjes!

Zodra we binnenlopen bij de nieuwe locatie van Petit Caron voelen we direct dat ons een bijzondere avond te wachten staat. Het restaurant is sfeervol verlicht, en wat direct opvalt zijn de twee lange barren waaraan al wat gasten zitten te eten. Wij houden wel van zo’n bar: je overziet het restaurant, ziet het personeel de drankjes voor je neus klaarmaken en het geeft net een wat informelere vibe. Daaromheen staan houten ronde lagere tafels, dus ook als je niet zo’n bar-fan bent als dat wij dat zijn, zit je er heerlijk.

Kleine gerechten met hoge kwaliteit bij Petit Caron Amsterdam

Op de vernieuwde kaart staan petit plats, hoofdgerechten en desserts en alles is perfect om te delen. En dat is fijn, want er staat zoveel lekkers op dat we zoveel mogelijk willen proberen! Wij bestellen vier petit plats, en we hebben direct al een favoriet: de Stracciatella. Deze combinatie van mozzarella en burrata wordt geserveerd met San Marzano tomaten en basilicum en met de knapperige toast die we erbij krijgen is het echt een feest om te eten. Ook de gerookte paling op een lekker boterige brioche is fantastisch in zijn eenvoud. De coquilles worden in hun schelp geserveerd en krijgen wat frisheid door de appel die erbij geserveerd wordt. En ben je net als wij altijd op zoek naar nieuwe smaken en texturen? Er staan ook kalfshersenen op de kaart voor de dare devils!

Fantastische groene asperges met Choron saus

We gaan door naar de wat grotere gerechten. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zeebaars of een Côte de Veau om te delen met 2 personen. Wij kiezen deze keer voor twee gerechten: de groene asperges en de kippenbout. Vooral de asperges verbazen ons enorm: de Choron saus is heerlijk lobbig en smaakvol, en het is een prachtig gerecht om te zien. Erbij krijgen we knapperige little gem met heerlijke toppings, en een fijne aardappelgratin.

Bijzondere avond bij Petit Caron

We sluiten ons diner af met een heerlijke sorbet van granny smith, pistache crème en witte chocolade, en een affogato frangelico. Een fijne afsluiting van dit bijzondere diner. Ga zeker naar Petit Caron wanneer je wat te vieren hebt met je familie, date of vrienden!

Petit Caron
Frans Halsstraat 26, Amsterdam De Pijp

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Petit Caron Amsterdam: internationale neobistro met bijzondere gerechtjes!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends