Verscholen in de levendige Warmoesstraat, in het centrum van Amsterdam, ligt Fiona. Dit charmante barretje heeft een kleurrijke cocktailbar aan de voorkant en een knus Mexicaans restaurant aan de achterkant. We waren benieuwd wat er veranderd was sinds ons laatste bezoek in 2021 en nemen je mee.

Goed gevulde cocktailkaart vol creativiteit

De cocktailkaart viel meteen op door de creativiteit en variatie. We begonnen met de Naked Piña, een verfrissende twist op de klassieke piña colada, met kokoswater in plaats van melk. De lichtere smaak viel goed in de smaak. De Smoke and Passion, met zijn rokerige mezcal, bracht een verrassende en volle smaakbeleving. Ook de Sex in Paloma en de Dulce Espresso waren prima keuzes; elk met een eigen karakter, waarbij de Dulce Espresso een fijne koffie-achtige afsluiter was.

Divers menu vol Mexicaanse invloeden

Qua eten biedt Fiona een divers menu met Mexicaanse invloeden. We proefden de tuna tacos, vergezeld van een frisse oranje sojasaus en pittige wasabimayo, wat onze favoriet van de avond was. De quesadilla met kaas was eenvoudig, maar lekker smeuïg, een toegankelijke keuze. De black tiger gambas, geserveerd met een romige srirachamayo, waren goed bereid en smaakvol. Het gerecht dat het meest in het oog sprong was de carne asada, geserveerd met een mole saus. De saus had een subtiele chocoladetint die niet standaard is, maar wel een bijzondere draai gaf aan het gerecht.

Fiona biedt een gezellige sfeer, ideaal voor een avondje uit in het centrum van Amsterdam. De cocktails zijn zeker een aanrader, en de gerechten zijn divers genoeg om iets naar jouw smaak te vinden. Voor wie houdt van een mix van creatieve drankjes en Mexicaanse gerechten, is dit zeker een plek om te proberen.

FIONA
Warmoesstraat 14, Amsterdam Centrum

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns



VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Fiona: Kleurrijke cocktails en Mexicaanse smaken in hartje Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends