Geliefd bij bewoners van de Baarsjes en aantrekkelijk voor mensen uit heel Amsterdam, dat is Café Goldmund in West. Dit café biedt een perfecte combinatie van betaalbare gerechten en een warme, gezellige sfeer. De knusse serre, die ’s avonds verlicht wordt door kaarsjes, straalt een warmte uit die voorbijgangers aantrekt om binnen te komen. De kunst aan de muren, afkomstig van lokale kunstenaars, wisselt regelmatig en geeft het café een unieke uitstraling. 

Verrassende voorgerechten

De menukaart is klein maar fijn, met vier tot vijf keuzes per gang. Elke vijf weken worden de voor- en hoofdgerechten vernieuwd, terwijl de desserts iets langer op de kaart blijven staan. Van deze voorgerechten kozen wij de zalm met avocado en de gefrituurde bananenbloesem met ananas. De zalm was precies goed bereid en samen met de avocado natuurlijk een gouden combinatie. De bananenbloesem – het hart van de bloem onder aan een bananentros – blijkt een perfecte vleesvervanger te zijn. Qua smaak en textuur niet van echt vlees te onderscheiden. Het is ook nog eens ontzettend lekker, en in combinatie met de ananas een verrassend voorgerecht.

De hoofdgerechten zijn eenvoudig, maar super smaakvol

Voor het hoofdgerecht kozen we de hip hung steak met pompoen, erwten en een rösti van zoete aardappel. De rösti was een geweldige aanvulling, vooral wanneer gedoopt in de jus, die een heerlijke volle smaak had. De vegetarische ravioli is een gerecht dat standaard op de kaart blijft staan, hoewel de vulling en saus dagelijks wisselen. Deze avond was de ravioli gevuld met ricotta en basilicum, met tomatensaus, geitenkaas en hazelnoten. De smaken waren perfect in balans.

De desserts zijn onweerstaanbaar

Voor het dessert kozen we de wentelteefjes met stoofpeertjes en de pistache tiramisu. We wilden de desserts eigenlijk met elkaar delen, maar beide desserts waren zo lekker dat we hier moeite mee hadden. De desserts waren de perfecte zoete afsluiting van onze avond. We deelden onze positieve ervaring met de gasten aan het tafeltje naast ons en waren het er roerend over eens: heel lekker gegeten, en een verrassend goede kwaliteit van ingrediënten en smaken.

Tweede Thuys: een nieuw hoofdstuk voor Café Goldmund

Sinds mei dit jaar is Café Goldmund overgenomen door de eigenaren van Café Thuys in West. Vanaf januari zal het café dan ook Tweede Thuys gaan heten. Dit past perfect bij hoe het café aanvoelt: als een plek waar je graag terugkomt, of het nu voor een diner, een drankje of gewoon voor de fijne sfeer is. En sinds ons laatste bezoek is er een nieuw menu. We kunnen niet wachten om het te proberen!

Café Goldmund , Postjesweg 7, Baarsjes Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns



VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Café Goldmund is sfeervol, betaalbaar, en vooral heel lekker!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends