Pollevie is hét restaurant in Den Bosch dat je wilt kennen! Wat een bijzonder menu hebben we hier gegeten, in een fijn sfeervol restaurant, met enorm vriendelijke mensen. En dat ook nog op loopafstand van het station, dus ideaal voor een uitstapje vanaf Amsterdam! We vertellen je graag waarom Pollevie in Den Bosch zo bijzonder is.

Restaurant Pollevie in Den Bosch: bijzondere gerechten met groenten in de hoofdrol

Bij Pollevie draait alles om groenten. En met de enorme creativiteit van eigenaar en chefkok Martin Berkelmans zorgt dit voor verrassende en spannende gerechten. Combinaties die we nog niet eerder aten, superlekker zijn en kakelvers op je bord liggen, want bijna alles wordt from scratch gemaakt bij Pollevie, vaak met ingrediënten uit het nabijgelegen voedselbos. Ook vlees- en visliefhebbers komen aan hun trekken, want dat staat ook op het menu. Maar als we je één ding mogen aanraden: ga voor de plantaardige Parade Pollevie: een bijzonder 4-, 5- of 6-gangen chef’s menu dat regelmatig vernieuwd wordt. Echt enorm lekker!

Zelf gefermenteerde groenten en dranken bij Pollevie Den Bosch

Wat Pollevie ook uniek maakt, is hun passie voor fermentatie. Ze fermenteren hun eigen groenten, en veel van de dranken uit hun niet-alcoholische paring zijn gefermenteerd. Dit geeft een extra dimensie aan de gerechten, en maakt dat de drankjes echt een kick krijgen. Wij mogen boven even een kijkje nemen in het fermentatie lab waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe smaken, en dat heeft bijna iets magisch. En dat allemaal zonder een geitenwollensokken vibe: Pollevie is een prachtig elegant en stijlvol restaurant met gezellige hoekjes en een indrukwekkende wijnkast.

Probeer zeker de Zeelelie van Pollevie

Wij waren enorm enthousiast over het Plant-Based Parade Pollevie menu. Dus we lichten graag een tipje van de sluier over wat je te wachten staat! Ten eerste: alleen de amuses waren al fantastisch. Bijvoorbeeld de Panu Puri, een knapperig balletje dat liefhebbers van de Indiase keuken vast kennen. Bij Pollevie gevuld met rendang schuim: een heerlijke combinatie! En wij waren zo onder de indruk van de Zeelelie. Een hapje wat echt qua mondgevoel en smaak in de buurt komt van een oester maar volledig plantaardig is. Wauw!

Vegan risotto van boekweit

Een ander hoogtepunt was de bospeen met vegan “risotto” van boekweit. De boekweit risotto had een heerlijke textuur en het schuim van wortel en gember gaf het gerecht een fijne frisse toevoeging. En de bouillon van ui en kimchi van witlof die erbij geserveerd werd gaf het gerecht een mooie diepe smaak. Een waar kunstwerk op een bord! We dronken hier een fijne Weissburgunder van Weingut Kampf bij, en als alcoholvrije pairing een Earl Grey met gember, sinaasappel en verjus.

Spannende texturen en smaken

De Notenpaté was ook een echte verrassing voor ons. Qua textuur en smaak bijna niet van een roompaté te onderscheiden, en door de venkel, artisjokhart en warme vinaigrette van venkel en groene kruiden een heerlijk herfstig gerecht. En de alcoholvrije pairing vonden we opnieuw zo’n verrassing. Een Virgin Mary met gerookte paprika en een zoete ondertoon van appelsap. Heel bijzonder!  

Pollevie Den Bosch vindt zichzelf steeds opnieuw uit

Na een hartig én een zoet dessert, en nog een aantal fantastische friandises waren we enorm gelukkig en een beetje verliefd op Pollevie. Pollevie is niet zomaar een restaurant; het is een plek die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Ze experimenteren voortdurend met nieuwe smaken en technieken, en dit betekent dat er altijd iets nieuws te ontdekken valt. Of je nu op zoek bent naar een restaurant met veel vegan en vegetarische opties of een sfeervol restaurant voor een bijzonder etentje of zelfs een bijzondere private dining locatie: houdt Pollevie zeker in gedachte voor je volgende etentje in Den Bosch!

Restaurant Pollevie
Hofvijver 2b, Den Bosch

Openingstijden:
Dinsdag en woensdag vanaf 17.30 uur
Donderdag t/m zaterdag vanaf 12.00 uur

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Restaurant Pollevie in Den Bosch: bijzondere gerechten met groenten in de hoofdrol, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends