In de Amsterdamse Houthavens ligt BAK Restaurant, gevestigd in pakhuis Het Veem. Het uitzicht vanaf de derde verdieping is prachtig. Je kijkt uit over de Pontsteiger, het IJ en de NDSM-werf. Binnen is BAK sfeervol en met oog voor detail ingericht.

BAK werkt met lokale boeren en producenten. Het menu verandert dagelijks op basis van het seizoen en de beschikbaarheid van ingrediënten. Je kunt kiezen uit een vijf- of zevengangenmenu. Er is ook een tastingmenu van negen gangen. Bij elk menu kun je kiezen voor een wijnarrangement of een non-alcoholisch arrangement. Hierbij worden dranken zoals kombucha en sappen geschonken. Wij kozen voor het zevengangenmenu.

Start van het menu

Ons diner bij BAK Restaurant begon met een amuse. Deze bestond onder andere uit aubergine en courgette, afgewerkt met zuring, oesterblad en korianderzaad. Het was een frisse start van ons menu. Voor de eerste gang werd een rol van verschillende kolen van de barbecue geserveerd. Dit was gecombineerd met diverse soorten zeewier en een bouillon van dashi met lavasolie. De smaak van de kool en zeewieren werd mooi aangevuld door de bouillon en lavasolie. Hierna kregen we een tartaar van gerookte rode biet in een shiso blad. Dit met een schuim van koji beurre blanc met bessentakolie. De opmaak was heel speciaal. Bij het opensnijden van het blad kwam de bietentartaar tevoorschijn.

Aardse gerechten

De derde gang was rauwe en gegrilde radicchio met grapefruit en satsuma mandarijn. Dit werd geserveerd met een saus van karnemelkwei en geroosterd gist en gerookte peterselieolie. Dit was een frisse overgang naar de volgende gerechten. Daarna kregen we een combinatie van verschillende paddenstoelen van de barbecue met eidooier, lavas en gepekelde zwarte bes. Het hoofdgerecht was wilde eend van de barbecue met gegaarde kokkels en witte bonen. Dit alles werd geserveerd in kruidenolie en kokkelvocht. Extra speciaal aan dit gerecht was dat het hartje van de eend erbij werd geserveerd. Spannend, maar heel lekker!

Verrassende desserts

Na het hoofdgerecht kregen we een gefermenteerde pruimsorbet met geroosterde paprika, isot peperolie en venkelbloem. De combinatie van hartig en zoet zorgden voor een mooie overgang van hoofdgerecht naar dessert. Het tweede dessert was een appelcompote met vijgenblad kombucha, roomijs van kelp en een saus van kaneel en long pepper. Dit was vooral lekker met alle onderdelen samen in een hap. Na het dessert bestelden we thee met friandises. De friandises waren een chocoladetruffel met spliterwt miso en meloen, geïnfuseerd met vlierbloesem kombucha en gedroogde hibiscus. Een mooie afsluiting van onze zeven gangen.

Al met al kunnen we concluderen dat BAK Restaurant een creatief menu biedt. Hierbij is over ieder gerecht en smakencombinatie goed nagedacht. Dus of je nu een fijnproever bent, of gewoon op zoek naar een unieke eetervaring, BAK restaurant is your place to go!

BAK Restaurant, Van Diemenstraat 408, 1013 CR, Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
BAK Restaurant: een culinaire belevenis in de Amsterdamse Houthavens, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends