Misschien ken je Bar Brasserie OCCO van The Dylan in Amsterdam al. Met de donkere muren, het zachte licht en de gezellige haardvuurtjes een ideale plek om een middagje het koude winterweer te ontsnappen. Voor degenen van ons met het goede voornemen om in Januari niet te drinken hebben ze – alleen deze maand – iets speciaals: namelijk de Dry Wine. Hetzelfde als de High Wine, maar dan met alcoholvrije pairings. Wij gingen langs om het uit te proberen.
Alcoholvrije cocktails en wijnen
De Dry Wine bestaat uit vier gangen met hapjes, elk met een alcoholvrije pairing. Dat betekent dat er alcoholvrije wijnen of cocktails bij worden geschonken. De cocktails zijn zorgvuldig samengesteld om precies bij de gerechtjes te passen. Het leuke is dat het geen standaard smaken zijn, maar allemaal net even anders. We beginnen onze Dry Wine met een gin tonic, gemixt met zelfgemaakte alcoholvrije gin en mediterrane tonic.
Cocktails in balans met de gerechten
De eerste gang bestaat uit gerookte zalm met salsa verde, rettich en appel. Daarbij kregen we een cocktail van perensap, cream soda en gember/honing. De smaken vulden elkaar prachtig aan.
Het tweede gerecht was ravioli met paddenstoel en gorgonzola in een romige saus. Dit werd begeleid door een alcoholvrije wijn uit de Moezel, met verschillende kruiden en een vleugje limoen. De frisse cocktail vormde een perfecte balans met de romige ravioli. Dit gerecht was absoluut de topper van de middag.
Smaakexplosies in de pairings
Hierna werd ons een gerecht van eend geserveerd, gecombineerd met witlof en pastinaakcrème. De bijpassende cocktail was een mix van bietensap, cranberrysap, alcoholvrije martini rosso en wat rozemarijn. De smaak van de cocktail was in het begin even wennen, maar samen met de eend bleek het een uitstekende combinatie te zijn.
Als dessert kregen we een millefeuille met appel, vanille en kaneel. Hierbij werd een versie van de kir royal geserveerd met appel, waarin de prosecco was vervangen door een sparkling tea met jasmijn, darjeeling en witte thee. Deze verfrissende drank paste perfect bij het dessert.
Laat je in de watten leggen
Kortom: zoek je een gezellige en luxe sfeer en heb je zin om jezelf helemaal in de watten te laten leggen én daarbij ook je goede voornemens vol te houden? Dan is de Dry Wine bij Bar Brasserie OCCO in The Dylan het perfecte uitje voor jou!
The Dylan, Keizersgracht 384 1016 GB Amsterdam
P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?
Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!
Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!
Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West
Lees hier onze leukste specials:
Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten
En nóg meer lekkere specials:
Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns
Vier Dry January met een Dry Wine bij hotel The Dylan,
No Comment