Aan het Rembrandtplein, in het centrum van Amsterdam, bevindt zich restaurant Bar en Kitchen van Rijn. Een restaurant dat ons, ondanks de mindere locatie, toch verrast heeft.

Bar en Kitchen van Rijn, restaurant Amsterdam centrum

Bar en Kitchen van Rijn

               Bar en Kitchen van Rijn

Wij brachten onlangs een bezoekje en werden hartelijk ontvangen door een vriendelijke gastvrouw.

De ruime indeling van het restaurant, met een hoog plafond, nette, maar semi-casual, inrichting doet weldadig aan. Aan de muur hangen verschillende schilderijen, die de naam van Rijn versterken. Net als de Hollandse tegeltjes in de open keuken. Gezellig, dat is zeker een goed woord om het te omschrijven.

De gastvrouw verwelkomt ons en legt uit dat ze een vier gangen verrassing menu voor ons hebben samengesteld. Spannend en afwachten maar!

Na de amuses krijgen we ons eerste gerecht, ceviche van zeebaars en soft shell crab. Heel subtiel van smaak, maar een heerlijk gerecht met zeer passende wijn erbij. Vervolgens komt er een tussengerecht van kreeft met tomaten-invloeden, op een prachtig bord wat gepresenteerd wordt met sier rook (droog ijs) het ziet er prachtig uit. Ook de smaak ervan is zeker niet teleurstellend.

Het hoofdgerecht is entrecote met zwezerik, een goede combinatie. Het vlees is heerlijk mals en het garnituur past er goed bij, vergezeld van een mooi glas rode wijn. (een goed advies)

Als afsluiter krijgen we panna cotta met venkel, appel en braam. Een aparte combinatie, maar lekker verfrissend.

Er is veel moois op de kaart om uit te kiezen, vergezeld van een goed wijnadvies maakt dat de ervaring compleet. Je kunt hier goed zakelijk eten, maar ook met vriend/vriendin is het goed toeven.

Neem dus toch eens een kijkje aan het Rembrandtplein, het zal je zeker verrassen!

Bar en Kitchen van Rijn
Rembrandtplein 17
Amsterdam centrum

Lees ook ons artikel over:

Italiaans Restaurant Amsterdam  –  Sushi AmsterdamDim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam – High Tea Amsterdam – Burger Bar AmsterdamTapas AmsterdamBrunch Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Bar en Kitchen van Rijn, restaurant Amsterdam centrum, 4.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends