Restaurant Nomads in Amsterdam Oost biedt een unieke ervaring door elk jaar een ander land te verkennen met hun keuken. Dit jaar staat Marokko centraal, en brengen ze de rijke smaken van dit Noord-Afrikaanse land naar Amsterdam.

Terug bij Nomads

Afgelopen jaar bezochten we Restaurant Nomads toen hun menu gebaseerd was op Singapore. Dit jaar is het thema Marokko. Nomads biedt een bijzondere ervaring door elk jaar een nieuw land te presenteren. Hun keuken reist de wereld rond op zoek naar authentieke smaken en gerechten. Dit jaar weerspiegelt het menu de rijke culinaire tradities van Marokko.

Het eten bij Nomads

Tijdens ons bezoek genoten we van een indrukwekkend Marokkaans menu. We probeerden zowel het vegetarische als het normale menu, en beide zijn absoluut aan te raden. Het voorgerecht met sardines (of artisjok voor de vegetarische versie), watermeloen, chermoula en harissa was een smaakexplosie die ons meteen in de Marokkaanse sfeer bracht. Het tussengerecht met brioche, aubergine, salie, dadel en paprika bood een perfecte balans tussen zoet en hartig. Het hoofdgerecht bestond uit smaakvol lam met pistache en cantharellen, en linzen met pompoen voor de vegetariërs. We sloten af met een dessert van chocolade, saffraan, rozenwater en sinaasappel. Bij elk gerecht werd een link gelegd met de reis naar Marokko, wat een extra touch aan de gerechten gaf. En, de bijpassende dranken zijn zeker ook een aanrader!

Conclusie

Restaurant Nomads blijft ons verrassen met hun unieke aanpak en verfijnde gerechten. Het huidige menu met de Marokkaanse ervaring is heerlijk. Of je nu het vegetarische of het gewone menu kiest, je beleeft een avond vol verrassende smaken. We zijn benieuwd welk land volgend jaar door Nomads bezocht gaat worden.

Restaurant Nomads
Oranje Vrijstaatkade 55, Amsterdam Oost

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Op culinaire reis naar Marokko bij Nomads in Amsterdam Oost, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends