In het hart van Amsterdam-Oost, aan de ringvaart, bevindt zich een culinaire parel genaamd Nomads. Dit restaurant is veel meer dan zomaar een restaurant; het is een plek waar de wereldkeuken wordt verkend en je wordt meegenomen op een smakelijke reis.

Het unieke concept van Nomads

Nomads heeft een uniek concept dat draait om een “reizende” wereldkeuken. Een à twee keer per jaar reist een team van Nomads naar verre oorden op zoek naar nieuwe culinaire inspiratie. Ze verzamelen lokale producten en kruiden en laten zich leiden door de smaken en tradities van de plaatsen die ze bezoeken. Deze reizen vormen de basis voor een nieuw menu dat gedurende 6 tot 9 maanden wordt gepresenteerd, waardoor gasten het beste kunnen proeven van wat de wereldkeuken te bieden heeft, zonder daadwerkelijk de koffers te hoeven pakken.  

Op dit moment heeft Nomads het land Singapore op het menu staan. Na een inspirerende reis begin dit jaar naar deze Aziatische metropool, hebben de koks een menu samengesteld. Het menu biedt een 4, 5 of 6-gangenervaring, die voor zowel visliefhebbers als vegetariërs geschikt is.

Singapore op je bord

De reis begon voor ons met een welkomstdrankje, een champagnethee, met echte thee uit Singapore. Terwijl we nippen aan dit verfrissende drankje, scannen we de QR-code op de menukaart en bekijken we een filmpje over Nomads’ bezoek aan Singapore. Een erg leuke toevoeging, omdat we zo een beter beeld kregen bij de gerechten die later op tafel gepresenteerd werden.

De culinaire expeditie werd vervolgt met een amuse, een pani puri (een gefrituurde deegbol) die we zelf mochten vullen met een sausje van o.a. groene mango, limoen en Indiase munt. Een authentieke Singapore Sling-cocktail begeleidt dit eerste gerecht, waardoor je alvast een voorproefje krijgt van de veelzijdige smaakpaletten die nog komen gaan.

Het 6 gangenmenu

Het ‘echte’ zes gangen diner begon met een visgerecht genaamd otak otak. Nomads heeft dit gerecht geïnspireerd op een bekend gerecht van het Singaporese restaurant Rempapa, waar ze zelf hebben gegeten. Ze hebben dit gerecht eigen gemaakt door er Hollandse garnalen aan toe te voegen. We dronken hier een lekkere Portugese vinho verde bij.

De tweede gang waren dumplings gevuld met miso, tofu en aardpeer, geïnspireerd op de dumplings die Nomads at bij het restaurant Native in Singapore. Bij dit gerecht kregen we een Nomads mary ingeschonken, een variatie op de welbekende Bloody mary. Een gedurfd drankje voor bij een diner, maar het viel bij ons erg in de smaak. De derde gang betrof een chili krab, bereid met sereh en hier kregen we een Sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland bij ingeschonken.

En nog meer lekkers..

De vierde gang betrof een Bah Kut Teh met buikspek, gerookte tofu en gemarineerde shiitake waar een spicy koriander cocktail bij geschonken werd. De gin die hiervoor werd gebruikt is door Nomads geïmporteerd uit Singapore.  Een Laksa met Lengfilet, curry en een tartaar van pompoen, papaja en mango werd ons voorgeschoteld als vijfde gang. Als bijpassend drankje kregen we een Tanglin Gin kokos cocktail, wat onze favoriet van de avond werd.

Speciaal dessert van Nomads

Grappig genoeg komt de inspiratie voor het dessert uit een typisch Singaporees ontbijt (een zeer zachtgekookt ei waar ze brood in dippen) en een spread die ze ook op brood eten met o.a. palmsuiker genaamd gula melaka. De koks van Nomads hebben dit omgetoverd in een zoete cocktail en een heerlijke combinatie van sorbet en roomijs met mango, witte chocola en limoen. Het was de perfecte afsluiting van de avond.

Zelf Singapore ervaren?

Wil je zelf ook de magie van Nomads proeven, geïnspireerd op de culinaire hoogstandjes uit Singapore? Aarzel dan niet! Nomads in Amsterdam Oost is geopend van dinsdag tot en met zondag, dus genoeg gelegenheid om te genieten van deze unieke eetervaring. Wij kijken alvast uit naar de volgende culinaire reis die Nomads zal maken.

Restaurant Nomads
Oranje Vrijstaatkade 55, Amsterdam Oost

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends