De Gastronout in Amsterdam Oost is vernoemd naar chef en eigenaar Nout de Lange (inderdaad, de ou is geen spelfout 😉). In 2016 begonnen ze als Visbar Beet, tijdens de coronaperiode toverden ze zichzelf om tot Bar Bistro Bravour en sinds juli dit jaar dus naar De Gastronout. Ondanks dat de naam een aantal keer is aangepast, heeft de kwaliteit van het eten en de service daar geen moment onder geleden. De kaart is toegankelijk, maar zeker niet saai. Bij elke klassieker vind je een verrassende twist waardoor we eigenlijk elk gerecht wel zouden willen proberen.  

Zowel binnen als buiten een heerlijke ongedwongen sfeer

Je kunt bij De Gastronout binnen én buiten heerlijk zitten. Binnen heb je een gezellige, verfijnde en zelfs een beetje een romantische sfeer door de donkere hoge muren, het zachte licht, de houten meubels en de met linnen gedekte tafeltjes. En buiten is er een lekker terras waar tot laat de zon op schijnt en waar de relaxte sfeer vooral wordt gemaakt door de verschillende groepjes mensen die hier zitten te borrelen of te dineren.

Tip: bestel meerdere gerechtjes om te delen, dat maakt het kiezen makkelijker

Omdat we niet goed konden kiezen, besloten we om meerdere gerechtjes te bestellen en die dan samen te delen. Een super goede keuze, want zo konden we van al het lekkers op de kaart een beetje proeven. Zoals eerder gezegd staan er op de kaart van De Gastronout een aantal klassiekers, maar dan met een spannende twist. Wat dacht je van een oester met gevriesdroogde frambozen en zeekraal vooraf? Een carpaccio, maar dan van black angus tataki met citrus ponzu, furikake en gepofte rijst? Of de Poussin, en dan met rozemarijn en lavendel? En als dessert een aardbeien crumble met macadamia en zuring? Heerlijk toch? We probeerden alles met alle liefde uit en waren met ieder gerechtje dat er kwam weer een stukje blijer.

Ook proefden we van de voorgerechten van de kaart nog de zalmtartaar, de vitello tonnato en het gerecht dat “doperwt” heet op de kaart, en die je moet bestellen om hem echt te kunnen waarderen 😊.

Ook de niet-alcoholische drankjes zijn het proberen waard!

In andere artikelen die je over De Gastronout leest, zie je veel terug over de heerlijke bieren, wijnkaart en cocktails. Daar kunnen we na ons bezoek nog iets aan toevoegen: ook de non-alcoholische cocktails waren verrassend lekker! Niet gewoon een limonade in een mooi glas, maar echt een smaakexplosie die de verwachtingen te boven gaat. Al met al hebben we een topavond gehad en komen we zeker nog eens terug!

De Gastronout, Dapperstraat 26, Amsterdam Oost

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Van Bar Bistro Bravour naar De Gastronout: de naam is anders, de kwaliteit misschien wel beter!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends