Deze september krijgen we iets heel bijzonders in de Jordaan. Gossler & Florin, onze favoriete culinaire hotspot aan de Lindengracht, verwelkomt niemand minder dan Arturo Dalhuisen voor een exclusieve pop-up.

Waar we eerder al met veel plezier langs zijn geweest bij Gossler & Florin, krijgen we deze week opnieuw de kans daar te genieten — ditmaal van de smaken van een echte sterrenchef. In september neemt Arturo de keuken over en serveert hij prachtige gerechten die een ode zijn aan de kunst van het koken—denk aan flinterdunne coquilles gemarineerd in fleur de yuzu, of licht gepekelde heilbot met de frisse, pittige tonen van groene curry.

Een warm welkom en een feestelijke start

Vanaf het moment dat we binnenkwamen, voelden we ons meteen thuis. Het restaurant is stijlvol, en de bediening zeer vriendelijk en alert. Onder het genot van een glas bubbels werden we getrakteerd op drie heerlijke bites die de toon zetten voor de rest van de avond. De espumante van Griekse yoghurt met crispy quinoa, yuzu en granny smith was een frisse start, gevolgd door een licht spicy macaron met bonzu, watermeloen, tonijn en eendenlever—onze absolute favoriet. Het krokantje van mandarijn, passievrucht, zalmtartaar en dragonfruit was een mooie afsluiter van de bites.

De vijf gangen: een ontdekkingstocht door smaken

Het eerste gerecht van de avond was ‘Kingkrab’ in een courgettebloem, licht gepekeld met jonge tomaatjes, dragon en een vinaigrette van sakura. Alles was in balans en je proefde echt de pure smaken, zonder dat het te ingewikkeld werd.

Daarna volgde de ‘Coquille’, dun gesneden en gemarineerd in fleur de yuzu, met plakjes eendenlever en crispy rettich. Ook kregen we boterzachte ‘Heilbot’ die goed paste met de licht gerookte paling, met frisse komkommer en een lichte pittigheid van groene curry. De remoulade zorgde voor een luchtige textuur die het geheel mooi afmaakte.

Favoriet van de avond

De ‘Duif’ was misschien wel het hoogtepunt van de avond. De diepe smaken van de jus, de rode biet in verschillende texturen en de crème van zwarte knoflook gaven het gerecht iets extra’s. De barbecue-smaak van de duif zelf was precies goed—niet te overheersend, maar juist mooi verweven met de andere smaken.

Het dessert, ‘Perzik’, was een lichte en verfrissende afsluiting van de avond. De combinatie van gegrilde perzik, kwarkmousse en crispy eiwitschuimpjes was heerlijk fris, terwijl de sorbet van vanille en Kaapse goudbes voor een fijne zoet-zuur balans zorgde.

De pop-up van Arturo: een échte aanrader

Alles was tot in de puntjes verzorgd. De gerechten waren niet alleen heerlijk, maar ook prachtig gepresenteerd. De bediening was attent en zorgde ervoor dat we ons helemaal in de watten gelegd voelden. Met de bijpassende wijnen werd het diner echt een totaalervaring. We gaan zeker nog een keer terug!

Arturo’s pop-up is van 3 t/m 30 september te vinden in Gossler & Florin. Van dinsdag t/m zaterdag serveert het team een vijf-gangendiner met drie bites. Op vrijdag en zaterdag is de pop-up ook geopend voor een vier-gangenlunch met drie bites. Plekken zijn beperkt, dus reserveer snel jouw tafel voor deze onvergetelijke pop-up!

Arturo Dalhuisen bij Gossler & Florin
Lindengracht 90, Amsterdam Jordaan

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Sterrenchef Arturo Dalhuisen in Gossler & Florin: Een culinaire maand in hartje Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends