Aan de Lindengracht in de Amsterdamse Jordaan vind je sinds begin september neo-brasserie Gossler & Florin. Nu hoor ik je denken: wat moet ik me voorstellen bij een neo-brasserie? Nou: de inspiratie voor de gerechten is gehaald uit de internationale klassiekers, maar ze worden gemaakt met een moderne twist. Klinkt spannend, toch? Genoeg reden voor ons om eens langs te gaan en het zelf te beleven.  

En een beleving; dat was het. Het pand aan de Lindengracht heeft een rijke horecageschiedenis en dat voel je overal. Het interieur is met haar donkerblauwe muren, gouden accenten en marmeren bar verfijnd, maar ook heel gezellig. Een soort stylish bruin cafΓ©. En ook de bediening en de gerechten doen hier niet aan onder. Je merkt dat kwaliteit hier hoog in het vaandel staat. Alles is tot in de puntjes voor elkaar.

De zwezerik is een heerlijke verrassing

De kwaliteit vind je terug in de gerechten, die stuk voor stuk ontzettend lekker zijn. We beginnen met oesters en gevulde eitjes. Daarna proeven wij de hamachi met sechuan en mierikswortel, en de zwezerik met kalfsjus en knolselderij. Vooral die laatste was een heerlijke verrassing. Sommige mensen (waaronder wij) vinden het nog wel eens spannend om zwezerik te bestellen. Met het idee dat een goede chef alles lekker kan klaarmaken, hebben we het er toch op gewaagd. En wat een succes! Het bord ging zo schoon mee terug dat hij niet meer in de afwas hoefde (geintje natuurlijk πŸ˜‰ ).

Bekende combinaties, maar met een lekkere twist

Als hoofdgerecht kregen wij twee klassiekers, en dan met een vernieuwende twist. De onglet met bearnaisesaus en dan met colombo spice en zwarte knoflook, en de risotto met biet en geitenkaas. Op zichzelf niet een hele spannend combinatie, maar door het toevoegen van de hazelnoot, gepofte bietjes en het schuimig maken van de geitenkaas tΓ³ch verrassend en enorm genieten.

De desserts kwamen in twee glazen coupes. We proefden de vernieuwde versie van de coupe colonel en ons tweede dessert had suikerbrood in de hoofdrol. Voor mij met mijn Friese roots altijd een beetje spannend als suikerbrood in gerechten wordt verwerkt, maar ze hebben het zeker eer aan gedaan!

Zo kan ik nog wel even doorgaan met het tot in detail beschrijven van al het lekkers dat we hebben geproefd. Maar nog beter is om het zelf te gaan proberen! Ongeveer om de twee maanden vervangen ze hun menu, dus mocht je dezelfde gerechten als wij nog willen proeven dan zou ik zeggen: wees er snel bij. Al hebben wij er alle vertrouwen in dat de nieuwe kaart net zo goed en verrassend zal zijn als deze. Des te meer reden voor ons om binnenkort nog eens terug te gaan!

Neo Brasserie Gossler & Florin, Lindengracht 90, Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam β€“ Dinner Amsterdam β€“ Borrel Amsterdam β€“ Nieuwe Restaurants Amsterdam β€“ Beste Restaurants Amsterdam β€“ Restaurants Amsterdam Centrum β€“ Restaurants Amsterdam Jordaan β€“ Restaurants Amsterdam Noord β€“ Restaurants Amsterdam Oost β€“ Restaurants Amsterdam de Pijp β€“ Restaurants Amsterdam Zuid β€“ Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam β€“ Restaurants met een Michelinster in Amsterdam β€“ Leukste kookboeken β€“ Beste restaurants met terras aan het water β€“ Lekkerste take-away Sushi β€“ Beste Chinese restaurants β€“ Beste Mexicaanse restaurants β€“ Leukste online kookworkshops β€“ Beste Brunch β€“ Beste restaurants met Nederlandse keuken β€“ Leukste Spaanse restaurants β€“ Beste Indiase restaurants β€“ Onze favoriete Hotel-restaurants β€“ Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten β€“ Beste Indonesische restaurants β€“ Leukste shared-dining restaurants β€“ Beste plekken voor high-tea β€“ Beste Franse restaurants β€“ Beste Thaise restaurants β€“ Beste plekken voor oesters en bubbels β€“ Beste wijnbars β€“ Beste visrestaurants β€“ Beste Zuid-Amerikaanse restaurants β€“ Meest romantische restaurants β€“ Beste vegetarische restaurants β€“ Lekkerste Italiaanse restaurants β€“ Beste restaurants met open haard β€“ Beste pokΓ© bowls β€“ Leukste borrelplekken β€“ Beste burgers β€“ Beste breakfast bowls β€“ Beste dim sum β€“ Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Neo-brasserie Gossler & Florin: Bourgondisch genieten op hoog niveau, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends