Locanda, een nieuw Italiaans restaurant in de Amsterdam Jordaan. Wij gingen een kijkje nemen.

Locanda, restaurant Amsterdam Jordaan

Locanda Amsterdam

    Locanda Amsterdam

We worden in het Engels vriendelijk begroet en naar ons tafeltje gewezen. De inrichting is Italiaans met een moderne twist, niet heel groot, wel gezellig.

De menukaart is stijlvol. Hierop worden heerlijke gerechten vermeld. Variërend van bruschetta, tot vittello tonnato, van antipasti tot lasagne en tortellini. Alles wordt huisgemaakt. Voor wijnadvies ben je hier ook aan het juiste adres, Laat je adviseren. Persoonlijk ben ik van de rode wijn, dus schonken ze mij een heerlijk glas Chianti in.

Om te beginnen kregen we de bruschetta en vittello tonnato. Niet alleen mooi opgemaakt, ook de smaak was goed. het leuke is dat ze er wel hun eigen draai aan hebben gegeven. Hierbij krijgen we brood met boter, met een zachte sinaasappelsmaak, leuk bedacht en heerlijk.

Locanda Amsterdam

     Locanda Amsterdam

Ook de wijn is goed gekozen, bij zowel het voorgerecht als hoofdgerecht. Wat ons brengt tot het hoofdgerecht. We hadden vernomen dat de Lasagnetta Locanda een lasagne is zoals nergens te verkrijgen, dus daar zijn we natuurlijk voor gegaan. Daarnaast namen we tortelllini Con la Coda Burro E Salvia, tortellini met spinazie, ricotta in een boter en saliesaus. De lasagna is inderdaad verrukkelijk, deze is zeker anders dan gebruikelijk. De room is zo enorm smaakvol. Echt genieten. De tortellini is voor de echte kaasliefhebber ook een aanrader, de smaken zijn zo goed.

De desserts maken de hele avond af, je kent dat wel, dat je hoopt dat het niveau zo verrassend en goed blijft. En dat is hier zeker zo. De tiramisu op hun manier is heerlijk en de cheesecake is ook heel anders dan verwacht, heel licht en luchtig, de crumble die erbij ligt is ook heel erg lekker van smaak.

Het eten was echt heel erg lekker en een echte aanrader voor je als je van echt goed Italiaans eten houdt. De eigenaar vertelde ons ook dat ze zoveel mogelijk ingrediënten uit Italië halen en dat ook alle wijnen rechtstreeks uit Italië komen. Leuk om te weten.

Een echte aanrader in de Jordaan. We zijn benieuwd naar jullie ervaring.

Locanda
Anjelierdwarsstraat 6
Amsterdam Jordaan

Lees ook ons artikel over:

Italiaans Restaurant Amsterdam  –  Sushi AmsterdamDim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam – High Tea Amsterdam – Burger Bar AmsterdamTapas AmsterdamBrunch Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends