Wij mochten aanschuiven bij het totaal gerenoveerde restaurant Vermeer en wat een verrassing!
Ze hebben een stylish velvet lounge waar je een aperitief kunt drinken. Naast de lounge bevindt zich het restaurant waar je kunt genieten van de kookkunsten van chef Chris Naylor en zijn keukenteam. Aangezien deze chef een Michelinster heeft kun je veel verwachten.

Vijf gangen menu bij Restaurant Vermeer

We hebben  genoten van een subliem vijf gangen menu. Met twee heerlijke amuses werden onze smaakpapillen geprikkeld; worteltjes uit eigen daktuin met aalbessen en een spongecake, crème fraîche en tomatenchutney. Daarna zijn we gestart met een een gerechtje van tomaat, op diverse manieren bereidt, daarbij een sorbet van basilicum en geitenyoghurt. Dit werd gevolgd door een gerecht van rode poon, perfect gegaard, met een fijn korstje van olijf-ansjoviskruimel, geserveerd met gestoofde artisjok en saffraancourgettesaus.

vermeer-amsterdam-prachtig-en-smaakvol-dineren

vermeer-amsterdam-prachtig-en-smaakvol-dineren

Daarna mochten we genieten van twee bereidingen van de reerug: één gebakken in beurre noisette, en een stoof van reeschouder, verstopt onder koolrabi, met een jam van aalbes en zwarte peper.

Als afsluiter een honingcustard met schuim van duindoornbes, karamel, gesuikerde zwarte olijf en een sorbet van gember.

Bij Vermeer kopen ze in voor het aantal gasten wat ze verwachten. Hiervan maken ze hun culinaire creaties. Is een component op, dan creëren ze  een ander gerecht. Het is dus altijd een ware verrassing wat er op het menu verschijnt.

Deze avond was niet in één woord te omschrijven. De bediening is zeer kundig en vriendelijk, de ambiance is prachtig en sfeervol, en het eten was  subliem. Het was een ware traktatie.  Vermeer is echt meer dan het bezoeken waard.

Restaurant Vermeer
Adres: Prins Hendrikkade 59-72
Buurt: Amsterdam centrum

Lees ook ons artikel over:

Italiaans Restaurant Amsterdam  –  Sushi AmsterdamDim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam – High Tea Amsterdam – Burger Bar AmsterdamTapas AmsterdamBrunch Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Lunch Amsterdam Dinner AmsterdamBorrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants AmsterdamBeste Restaurants AmsterdamRestaurants Amsterdam CentrumRestaurants Amsterdam JordaanRestaurants Amsterdam NoordRestaurants Amsterdam OostRestaurants Amsterdam de PijpRestaurants Amsterdam ZuidRestaurants Amsterdam WestRestaurants Amsterdam 9 straatjes

Andere interessante berichten op Culi Amsterdam:

The White Room Krasnapolsky Amsterdam – Restaurant Moon AmsterdamHuis van Lopez AmsterdamThe Seafood Market Amsterdamlife of pie amsterdamPikoteo Koevoet AmsterdamBurgerlijk Amsterdam Pesca AmsterdamThe Pool AmsterdamVondelpark 3Choux Amsterdam – Snckbr Amsterdamde Italiaan Amsterdam – Mook PancakesBreda Amsterdambuffet van odetteBrut de Mervan t SpitG’s Amsterdam – viscafe de gouden hoek – yoepz amsterdam – Pluk AmsterdamLouie Louie AmsterdamHangar AmsterdamMeneer de wit heeft hongerIENS AmsterdamTripadvisor Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Restaurant Vermeer, Restaurant Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends