Amsterdam is een nieuwe Vietnamese hotspot rijker, luisterend naar de naam ‘VIÊN’. Dit betekent dat je je compleet voelt en tevreden, dus dat belooft al veel goeds. Wij brachten de Banh Mi Shop in West een bezoekje en hebben onze smaakpapillen daar flink getrakteerd. En tevreden, dát waren we, maar lees vooral verder voor meer context.

VIÊN: traditioneel en authentiek

In de moderne Vietnamese Banh Mi Shop, die sinds een aantal maanden de deuren heeft geopend, staan traditioneel en authentiek Vietnamees eten hoog het vaandel. “Wij willen met ons eten mensen graag kennis laten maken met streetfood uit Vietnam. Het echte werk is nog niet voldoende aanwezig in Amsterdam. Met onze recepten die afkomstig zijn van mijn oma en vader hopen wij hier verandering in te brengen en de authentieke Vietnamese keuken goed te representeren” aldus V.Chau, mede-oprichter VIÊN.

Een toegankelijke plek voor iedereen

Op de kaart vinden we dan ook traditioneel eten, dat toegankelijk is voor iedereen. Halal, glutenvrij, vegan en vegetarisch: aan alle wensen kan worden voldaan. ‘Banh mi’, wat ‘brood’ betekent in het Vietnamees, vormt de rode draad op het menu. Het brood wordt dagelijks vers bereid bij VIÊN volgens traditioneel recept. 

De Vietnamese variant op de baguette: Banh mi

We kunnen niet wachten om onze tanden in al dat lekkers te gaan zetten en bestellen van (bijna) alles op de menukaart wat. Op tafel verschijnen diverse Banh mi (een variant met kip en een ander exemplaar met rund), vega springrolls met garnalen, en traditionele loempia’s. Daarnaast een heerlijk zoete Vietnamese iced coffee, een frisse homemade lemon soda en tot slot een romige avocado smoothie. De aandacht die in de bereiding wordt gestopt proef je met iedere hap én slok. We genieten volop; zo zouden we iedere dag wel willen lunchen! 

Broodjes to-go of lunchen ter plekke 

Wat was het een feest om bij VIÊN te mogen aanschuiven. Ben je in West en houd je van de authentiek Vietnamese keuken, hop dan zeker even langs. Bestel een paar broodjes to-go, of neem plaats aan een van de tafeltjes aan het raam. Want lekker eten + mensen kijken, dat is en blijft een gouden combi. 

VIÊN

Tweede Hugo de Grootstraat 12H

Amsterdam West

P.S. Volg je ons al op Instagram? 

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends