Een paar weken terug werd Taka Ramen geopend, naast het Gelderlandplein aan de Willem van Weldammelaan in Amsterdam Zuid. Taka, de eigenaar, heeft zijn liefde voor ramen vanuit Japan meegenomen naar Nederland. En natuurlijk konden wij niet wachten om zijn ramen zelf te proeven!

Van Japan naar Nederland

Taka’s reis begon in 2008 toen hij naar Nederland kwam. Al snel merkte hij dat hij (toen) in Amsterdam geen goede ramen kon vinden. Na een jaar keerde hij terug naar Tokyo en werkte hier in verschillende restaurants. In 2012 kwam Taka terug naar Nederland, begon met het verkopen van ramen en verbeterde elk jaar zijn eigen recept. Nu heeft hij zijn tweede locatie in Amsterdam geopend. Wij gingen langs bij de recent geopende Taka Ramen in Amsterdam Zuid.

Bij binnenkomst word je verwelkomd door een warm en gezellig interieur met lampionnetjes, Japanse schilderijen en Japans speelgoed. Het voelt alsof je even in andere wereld binnenstapt.

Gyoza, Ramen en Mochi

Op het menu staan verschillende Japanse (en Aziatische) gerechten zoals ramen, gyoza, yakisoba, karaage, takoyaki, kimchi en edamame. Als voorgerecht namen wij de Tori Gyoza. Dit zijn dumplings gevuld met kip, kool en bieslook. Een super lekkere combinatie van knapperig en smeuïg. Daarna werden we verwend met ramen. De verschillende ramen opties bij Taka Ramen worden geserveerd met noedels, kimchi, beni shoga (gember), tamago (ei), wakame (zeewier), negi (lente-ui) en maïs. Wij kozen voor de Miso Ramen, licht pittige ramen op basis van miso met een bouillon van kip en varkensvlees. Ook kozen we de Veggie Ramen, een vegetarische en diervriendelijke ramen met miso als basis. Beide aanraders!

Als afsluiting van de avond namen we Mochi Aisu. Dit zijn Japanse rijstcakes gevuld met ijs. We genoten van drie verschillende smaken: mango, vanille en matcha, een lekkere combi als dessert!

Taka Ramen in Amsterdam Zuid

Taka Ramen in Amsterdam Zuid is een knus restaurant waar je terecht kunt voor een lekkere snack, een snelle hap of een uitgebreide maaltijd. Proef de heerlijke smaken van Taka’s ramen en waan je even in Japan, midden in Amsterdam!

Taka ramen
Willem van Weldammelaan 4 , Amsterdam Zuid

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Taka Ramen: een nieuwe plek voor lekkere ramen in Amsterdam Zuid, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends