Restaurant Selva en Cocktailbar Sonora zijn sinds afgelopen zomer geopend op de 24e verdieping van het nhow hotel bij Amsterdam RAI. Beiden zijn geïnspireerd op Zuid-Amerika en dat merk je aan alles, zelfs het interieur. Deze is geïnspireerd op op het Amazone regenwoud, waardoor je veel hout, groen en golvende vormen ziet. Dat, en het feit dat je bijna 360 graden uitzicht over Amsterdam hebt, draagt bij aan een gezellige sfeer waar je voordat je het weet de hele avond blijft hangen.

Het hele restaurant ademt Zuid-Amerika

In het restaurant zitten we direct aan de bar, waar je uitzicht hebt op de chefs die al het eten vers klaarmaken. Maar als we rondkijken door de rest van het restaurant zie je ook overal gezellige tafeltjes, bijvoorbeeld aan het raam of in het interieur verwerkt.

Elk gerecht dat we bestellen neemt ons mee naar een ander Zuid-Amerikaans land. We proeven onder andere ceviche met leche de tigre, gegrilde avocado – die bij ons aan tafel door de chef tot guacamole wordt gemengd – en een heerlijke tartaar. Als hoofdgerecht krijgen we de Picanha Rodizio – op Braziliaanse manier gegrild en zó lekker! – en de gegrilde zeebaars.

Cocktailbar Sonora is de ideale plek om je avond in stijl af te sluiten

Na het eten gaan we naar de cocktailbar, aan de andere kant van de verdieping. Hier beland je weer in een hele nieuwe sfeer. Overal staan lekkere loungestoelen en bankjes. Degene die dit heeft bedacht heeft doorgehad dat het prachtige uitzicht over Amsterdam een unique selling point is, en maakt daar handig gebruik van door de stoeltjes een kwartslag richting het raam te richten, zodat je goed naar buiten kan kijken.

Ook dit menu is weer gebaseerd op Zuid-Amerikaanse smaken. Je zult de standaard cocktails hier niet vinden (al was iedereen zo aardig dat we denken dat ze het zeker ook andere cocktails voor je zouden maken als je daar om zou vragen). Per cocktail wordt aangegeven waar de smaken zich op het smakenpalet ongeveer bevinden. Maar, als je net als wij niet kunt kiezen, dan kun je altijd om hulp vragen aan een van de barmannen. Door de relaxte, ongedwongen sfeer en de gezelligheid in de cocktailbar is het voordat we het weten al na middernacht! Time flies when you’re having fun. Wat ons betreft een dikke aanrader voor een avondje uit.

Je vindt Restaurant Selva op de Europaboulevard 2b, 24e verdieping
1078 RV, Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Waan je in Zuid-Amerika op de 24e verdieping bij restaurant Selva en cocktailbar Sonora, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends