Dat Amsterdam-Noord steeds meer mooie restaurants te bieden heeft, bewijst Café Cress. Café Cress heeft een klein menu dat wekelijks wisselt. De gerechten daarop worden gebaseerd op wat er op de Amsterdamse markten te vinden is. Alles in het seizoen dus. En super vers. Voor de overige producten wordt gewerkt met kleine lokale leveranciers – duurzaam! Het doel van de drie eigenaren is om het laagdrempelig en betaalbaar te houden. Dat betekent dat je kan aanschuiven voor een driegangenmenu, maar ook gewoon een hapje of drankje aan de bar. Verder is er vóór het restaurant aan het water een groot terras, waar je in de zomer heerlijk lang in de zon kunt zitten.

De goed doordachte voorgerechten bij Café Cress zetten de toon voor de rest van de avond

De kaart is klein; drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie nagerechten. Als je er niet uitkomt, kun je een driegangen chef menu bestellen, waarbij de chef voor jou kiest. Dat laatste deden wij.

Als voorgerecht kregen we zelfgemaakte paddenstoelenkroketjes met lavasmayonaise. Heel lekker, de lavasmayonaise maakt het gerecht toch speciaal. Daarnaast krijgen we een 64 graden ei – voor langere tijd gegaard op precies 64 graden, wat het perfécte zachtgekookte ei maakt. Dit wordt geserveerd met gerookte paddenstoelen en spek. Dit alles ligt in een heerlijke kalfsjus en sambal schuim. Een heel interessante combinatie van smaken en niet iets wat we al eerder geproefd hebben. Een goede start van de avond!  

De smakencombinaties van de hoofdgerechte zijn verrassend en goed doordacht

Als hoofdgerecht proeven we de gebakken dorade. Deze wordt geserveerd met opperdoezers – kleine aardappeltjes – met daarop zeekraal en foreleitjes. Dit alles ligt in een beurre blanc met daslook olie. Weer zo’n gerecht met een verrassende – maar goed werkende – combinatie van smaken. Verder krijgen we een geroosterde bloemkool met kerrieschuim en kokoscrème. Deze is afgetopt met een kikkererwten crumble met chili en koriander. Deze geroosterde bloemkool is wat ons betreft de topper van de avond. Vooral het kerrieschuim met de kokoscrème zijn een tóp combinatie met de bloemkool. Daar kunnen wij nog wel drie borden van leeg eten! We krijgen bij deze gerechten – heel slim – twee stukken brood. Deze kunnen we gebruiken om met de laatste restjes saus te eten.

De desserts van Café Cress zijn een perfecte afsluiting van het driegangenmenu

Als dessert krijgen we weer twee gerechten. De eerste lijkt simpel, namelijk chocoladetaart met crème anglais. Ondanks de eenvoudigheid is dit echt een super lekker chocoladetaartje, die smeuïg uit de oven is gekomen. Het tweede dessert is wat meer onverwachts – en weer zo’n verrassende smakencombinatie. Dit is vanille-ijs met appelschuim, gepofte rogge, havermout crumble en geïnfuseerde appel met yuzu en gember. Een super afsluiter van onze avond.

We hebben een heerlijke avond gehad bij Café Cress. En wat ons betreft is het zeker nog voor herhaling vatbaar. Volgende keer dat we komen is het menu sowieso weer anders en we kunnen nu al niet wachten om te zien welke creaties ze dan weer bedacht hebben!

Café Cress, Johan van Hasseltkade 322, 1032LP Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Bij Café Cress kun je laagdrempelig en betaalbaar genieten van een wekelijks wisselend menu, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends