Brasserie van Dam op de bekende Cornelis Schuytstraat, wie kent het niet. Van Dam heeft afgelopen december officieel haar deuren heropend….

Al jaren konden we hier genieten van de ontbijt -en lunchkaart, of het afhalen van heerlijke maaltijden in de Traiteur. Na een grote verbouwing , die afgelopen zomer 2013 heeft plaatsgevonden, heeft Brasserie Van Dam een prachtige nieuwe look. Zij hebben een nieuwe menukaart en zijn nu ook 7 dagen per week voor ontbijt, lunch, borrel en diner geopend.

Deze hotspot heeft voor de lunch een uitgebreide kaart. Er is een ruime keuze uit club- sandwiches, bagels, tosti’s, broodjes, warme gerechten en salades. Echt aan te raden is de huisgemaakte kalfsgehaktbal met heerlijk speltbrood en de Philly Cheese Steak van Ossehaas met rode ui en chilipeper. Ook de citroentaart kan je echt niet aan je voorbij laten gaan. De geitenkaassalade is zeer rijkelijk belegd en de Carpaccio van goede kwaliteit, met een lekkere balsamico notendressing.

Reserveren voor de lunch is niet mogelijk, maar dat weerhoudt niemand ervan hier op zaterdag te gaan lunchen. Er staat meestal een rij met wachtenden, maar gelukkig gaat het redelijk snel en anders kan je aan de bar altijd even een drankje drinken tijdens het wachten.
Het wachten is in ieder geval meer dan de moeite waard.

Adres: Cornelis Schuytstraat 8-10
Buurt: Oud Zuid
Website: Brasserie van Dam
Prijscategorie: broodjes €6,50, salades €9,50, clubsandwich €9
Sfeer: Gezellig druk, levendig

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
lunchen bij Brasserie van Dam , 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends