Van zo’n initiatief als de CuliWalk in Amsterdam Zuidoost worden wij enorm blij. Het voelt namelijk echt als een ontdekkingstocht in de cultuur en culinaire hoogstandjes. Een aanrader voor je volgende zaterdagmiddag!

CuliWalk Wintereditie in Amsterdam Zuidoost

Ben jij ook zo’n fan van foodwalks? Een goede reden voor een wandeling met vrienden, je ziet de stad in een ander licht en je eet op plekken waar je eerder nog niet bent geweest. Daarom erg leuk dat er weer een nieuwe foodwalk ontstaan is: de CuliWalk Wintereditie in Amsterdam Zuidoost! Als je hier toevallig in de buurt woont of werkt, dan weet je al dat dit een smeltkroes van verschillende culturen is. En dat betekent dat je er enorm lekker en gevarieerd kunt eten. Met de CuliWalk leer je Zuidoost echt kennen. Je loopt deze tour op eigen initiatief en luistert via je telefoon naar verhalen over diverse kunstwerken, en de geschiedenis achter specialiteiten. En je maakt een praatje met de lokale horecaondernemers, die vol passie over hun producten kunnen vertellen.

Gratis routekaart bij de startlocatie

Hoe doe je mee? Je gaat naar startlocatie Biu!Tea in de Amsterdamse Poort en scant daar de QR code voor de routekaart. Vanuit daar loop je gratis de route, die ongeveer 2 uur duurt. Maar je kunt hem ook fietsen natuurlijk! Je komt onderweg deelnemende ondernemers tegen, waarbij je zelf kiest bij wie je een hapje of een drankje gaat kopen. Er is zoveel lekkers te krijgen, dus neem zeker een tas mee om nog wat voor thuis mee te nemen! Ook is het slim om oortjes mee te nemen, zodat je kunt luisteren naar de fragmenten. Je bepaalt zelf je start- en eindtijd, en je kunt het beste na 12.00 uur ‘s middags starten zodat de deelnemende plekken zeker open zijn.

Surinaamse pittige kip en cultuur in het OSCAM

Alvast een tipje van de sluier? Bij Biu!Tea kun je de populaire Bubble Tea kopen: ze hebben superveel verschillende smaken, met en zonder de gummy bubbles. Ook kom je langs de Deli Company: een van de populairse Surinaamse eettentjes van Amsterdam Zuidoost. Bestel hier zeker een broodje pittige kip! Ook kom je langs plekken om ingrediënten te kopen om thuis wat lekkers mee te kopen. Zo heb je bij Slagerij Nico de beste stukken vlees, en koop je bij Bradi’s Tropicals verse groenten. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Zo bezoek je OSCAM: het Open Space Contemporary Art Museum en kun je een film meepakken in het Filmhuis Lola Buitenpost. Je kunt de routekaart met alle deelnemende ondernemingen zien hier.

Ben je enthousiast geworden? De route is t/m 28 februari nog te lopen en te fietsen. Kijk hier voor alle informatie!

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends