Er zijn restaurants, welke al sinds jaar en dag in jouw buurt zitten, maar waarvan je niet weet hoe geweldig ze zijn. Renato’s Pizzeria op de hoek van de Karel du Jardinstraat en het Van der Helstplein is er zo eentje. Met haar eenvoudige retro-inrichting is het een parel.

In de Pijp rond het Van der Helstplein zitten meerdere pizzarestaurants. De meeste hippe mensen lijken te kiezen voor De Pizzakamer. Maar op het gevaar af zelf nooit meer in Renato’s terecht te kunnen wil Culi er bij deze toch een pleidooi voor houden.

Eenvoud, gedrevenheid en kwaliteit is waar Renato’s voor staat. En echt, ze stellen nooit teleur.Het gemengde voorgerecht (Tagliere) met salade caprese du buffala, pecorino, bruschetta met pesto en pijnboompitten, beenham met truffelolie, parmaham en Italiaanse salami (geserveerd op een houten plank) is altijd een succes. Net als de prosecco, welke daar perfect bij past trouwens. Natuurlijk kun je ook één van deze dingen los bestellen, maar als je wilt beginnen met een feestje, kies dat.

Zoals het hoort met een goed pizzarestaurant, staan er alleen pizza’s op het menu. Geen fratsen, maar gewoon eerlijke eenvoudige pizza’s met dunne bodem en echte mozzerella di bufalo. De beste pizza herken je aan de margarita; als die goed is dan weet je dat het goed zit met de rest. En die is erg goed.

De wildere keuzes variëren van de Pinoli met pijnboompitten, tot Gorizza met Salami picante, gorgonzola, gegrilde paprika en uien, van Pizza Pecorino met pecorinokaas, courget, walnoten en rucola tot Della Nonna Della Nonna met beenham, kastanje champignons, gedroogde pommodori en mascarpone. Je kunt ook voor een nog wat ongewonere pizza gaan met de Pizza Bresaola, een gerijpt italiaans rookvlees met rucola, grana en citroenolie. Ook heeft Renato’s altijd een pizza van de maand (In september met Porcini!) en witte pizza’s – dus zonder tomatensaus.

De wijnkaart is eenvoudig maar doeltreffend. De huiswijnen (een rode Nero d’avola en de witte Verdiccio) zijn lekker. En tegen een bescheiden prijs kun je ook nog zwaardere of complexere wijnen bestellen.  Als je na de pizza nog ruimte hebt voor een toetje; de scroppino en tiramisu zijn huisgemaakt. Je verlaat het restaurant gegarandeerd met een glimlach.

Reserveren is een must, deze zaak zit bijna altijd vol.

Adres: Karel du Jardinstraat 32, Amsterdam
Buurt: De Pijp
Website: Renato’s
Sfeer: Retro maar echt Italiaans
Reserveren: 020 233 3223
Rekening voor 2: Ongeveer 75 euro inclusief wijn
Kraanwater: Ja
Terras: Ja

 

 

Vind hier andere italiaanse Restaurants in Amsterdam:

Restaurant De Koevoet Lindenstraat Amsterdam Jordaan  –  Restaurant De Italiaan Amsterdam Bosboom ToussaintstraatPizza bij Mastino in Amsterdam de PijpItaliaanse Bar Gallizia in Amsterdam OostIl Pecorino Wilhelmina Dok in Amsterdam NoordEddy Spaghetti in Amsterdam OostAmericano Bar & Kitchen aan de AmstelGrand Café De Balie Amsterdam op de Kleine-GartmanplantsoenHoly Ravioli op de Jan Pieter HeijestraatRenato’s Pizzeria Karel du JardinstraatCaffe 500 in de PijpBruschetteria Bocconi SpaarndammerstraatPizza bij Da Portare Via op 4 locaties in AmsterdamRestaurant Spaghetteria in Amsterdam WestRestaurant Pasta Pasta in Amsterda de Pijp

 

Lees ook ons artikel over:

Top 6 Sushi Restaurants in AmsterdamDim Sum Amsterdam – Foodhallen Amsterdam

Lees ook de nieuwste artikelen over de volgende onderwerpen:

Restaurants Opening Soon AmsterdamPop-up Restaurants Amsterdam Restaurants Lunch Amsterdam Restaurants Dinner AmsterdamRestaurants Borrel Amsterdam

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants in Amsterdam

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Lekker retro bij Renato’s Pizzeria Karel du Jardinstraat, 6.6 out of 10 based on 5 ratings
Share this article with your friends