Van 9 t/m 12 januari 2023 was het weer tijd voor hét evenement wanneer het gaat om alles omtrent eten en drinken: Horecava. Vier dagen lang stond de RAI in het teken van nieuwe leveranciers, producten en innovaties. Wij waren erbij, en mochten onder meer aanschuiven bij pop-up restaurant Thuisbasis. Bij dit mooie initiatief draait alles om circulariteit. We vertellen graag meer. 

Bij pop-up Restaurant Thuisbasis staat circulariteit centraal

In pop-up Restaurant Thuisbasis, het nieuwste initiatief van Thuisbasis Concepts, konden gasten tijdens de Horecava kennismaken met circulaire gastronomie en circulariteit in het algemeen. Deze pop-up is een voorbode van het nog te openen restaurant waarin alles draait om circulariteit. Bij circulair koken bestaat geen afval en worden grondstoffen telkens opnieuw gebruikt. De kernvraag die centraal staat bij Thuisbasis is: “hoe maak je circulaire gastronomie tastbaar en laagdrempelig?” De Horecava was natuurlijk dé plek bij uitstek om een concept als Restaurant Thuisbasis te testen. 

Volgens chef Bryce Steba kun je met veel producten die het stempel ‘afval’ krijgen toch de mooiste producten maken. Wij mochten vorige week aanschuiven bij het pop-up restaurant en kregen daar achtereenvolgend een hoofd- en nagerecht geserveerd. Te beginnen met in eigen jus gekarameliseerde knolselderijschil; een heerlijk vol en smaakvol gerecht. Als toetje kregen we gekarameliseerde bananenschil op suikerbrood, overgoten met karamel. Wie had ooit gedacht dat de schil van knolselderij of banaan zo lekker zou zijn? Wij waren in ieder geval erg aangenaam verrast. “Als je denkt dat iets niet bruikbaar is, is het tóch bruikbaar”, aldus Bryce. En dus niet alleen bruikbaar, maar ook enorm smakelijk. 

Het staat buiten kijf dat we erg onder de indruk zijn van pop-up Restaurant Thuisbasis. We weten allemaal hoe belangrijk het is dat we anders met ons voedsel omgaan en minder verspillen, en Thuisbasis is wat dat betreft een echte pionier. Tel daar het enthousiasme van Bryce bij op en het kan niet anders dan dat we nog veel meer van Restaurant Thuisbasis gaan horen. Wij blijven dit horecaconcept nauwgezet volgen! 

P.S. Volg je ons al op Instagram? 

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Op bezoek bij pop-up Restaurant Thuisbasis tijdens Horecava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends