Portugese gerechten met een Aziatische twist, service op het hoogste niveau en een sfeervolle setting: dat omschrijft Restaurant & Bar ARCA in één zin. En dan staat ook nog eens de #38 beste chef-kok ter wereld aan het roer. Hebben we je aandacht? Mooi, want er is nog veel meer te vertellen over dit smakelijke Portugese restaurant. Vamos! 

ARCA: het beste wat de Portugese keuken te bieden heeft

Die #38 beste chef van de wereld luistert naar de naam Henrique Sá Pessoa. Je zou hem kunnen kennen van zijn sterrenrestaurant Alma in Lissabon, één van zijn andere twee restaurants in diezelfde stad, of van de inmiddels zeven kookboeken die hij op zijn naam heeft staan. Nee, deze chef zit zeker niet stil, en voegde vorig jaar ARCA als jongste telg toe aan zijn restaurantfamilie. Dit keer niet in Lissabon maar in Amsterdam, en daar zijn wij maar wát blij mee. Zo kunnen we het beste van de Portugese keuken verkennen op fietsafstand. Wij mochten aanschuiven in de bar van ARCA, waar je terecht kunt voor smakelijke petiscos (kleinere porties van traditionele Portugese gerechten, die zich erg goed laten delen), heerlijke cocktails, én live muziek. 

Tijd voor de petiscos 

Na plaats te hebben genomen aan een van de hoge tafels in de fancy bar, blikken we op de menukaart. Bij de petiscos staan bijpassende cocktails vermeld, wat onze drankkeuze makkelijker maakt. We gaan voor de ‘Bomba de Lisboa’ (de Portugese variant op een luxe, gevulde bitterbal), gezouten kabeljauw viskoekjes en daarnaast de aanbevolen ‘Arca Sour’ cocktail. Gewoon heel erg lekker allemaal, en we gaan vrolijk door met bestellen. ‘Tuna Tataki’, salade met octopus en ja, toch weer die bijpassende cocktail: de ‘Octopus Fizz’. Oké, doe nog maar een ronde, en we bestellen de ’Torricado de Cogumelos’ (gegrilde champignons op geroosterd knoflookbrood) en de ‘Arca Slider’ (een brioche bol met varkensbuik). Deze laatste twee zijn bij ons favoriet, want: erg smaakvolle en mooi uitgevoerde gerechten.

Nu moeten we onszelf even een schouderklopje geven, want de volgorde van de gerechten vonden wij errug goed. De lichtere vishappen om mee te beginnen, vervolgens een ietwat zwaardere gang met eveneens vis, en de ruimere porties om het af te maken. Deze reeks kunnen we je dan ook zeker aanbevelen. 

Traditionele chocolademousse met een twist

Je denkt nu vast: ruimte voor een toetje was er niet meer. Maar wanneer je hoort dat de pastry chef een hele bekende is in Portugal en de heerlijkste desserts uit de koksmuts tovert, hebben wij spontaan nog een plekje over. En zie daar een op het oog traditionele chocolademousse, die na de eerste hap zeer verrassend blijkt. Dit komt onder meer door de toevoeging van kardemom en zwarte sesam. Die combi onthouden we!

De cocktails vloeien rijkelijk 

Nog een laatste drankje dan? Ach, waarom ook niet: we zitten lekker en de DJ is inmiddels goed op dreef. Een Smokey Londoner om het af te leren, en we genieten nog even na. Inmiddels zijn we ook erg nieuwsgierig geworden naar het restaurant, dus daar schuiven we de volgende keer aan. Maar over de bar van ARCA kunnen we volmondig zeggen: wil je de Portugese keuken op hoog niveau ervaren, maar dan in een stijlvolle doch laagdrempelige setting waar de cocktails rijkelijk vloeien? Ga hier dan absoluut naartoe, want het is zonder meer genieten. 

ARCA 
Martelaarsgracht 5, Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram? 

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends