Chique maar toch ongedwongen dineren in hartje Amsterdam? Dat kan bij Carstens, pal tegenover Amsterdam Centraal. Met seizoensgebonden producten worden hier de smakelijkste gerechten op tafel getoverd. Wij kregen een uitnodiging om hier weer eens aan te schuiven – je begrijpt: die hebben we met beide handen aangegrepen. 

Carstens, Amsterdam Centrum

Het ene moment sta je op één van de drukte plekken van Amsterdam, en het volgende waan je je in een rustige (stads)oase. Carstens mag dan wel centraler dan centraal liggen, maar eenmaal binnen is er van die stadse drukte niks meer te merken. Mijn tafelgenoot en ik laten ons met een zucht in de comfortabele stoelen zakken, en besluiten niet op de menukaart te kijken. We zijn benieuwd wat de chef voor ons in petto heeft.

Van Hollandse bodem

Bij Carstens staat duurzaamheid hoog in het vaandel: er wordt hier gekokkereld met seizoensgebonden producten die op duurzame wijze zijn geteeld. Het menu bij Carstens wisselt regelmatig, dus de kans is klein dat je precies hetzelfde kunt bestellen als wij die avond. Maar als je ‘m tegenkomt op de menukaart: de geroosterde venkel is een absolute aanrader. Hetzelfde geldt voor de bietjes van Groenhartig (een ecologische groentenkwekerij in Amsterdam) met een crumble van zeewier.  Heer-lijk. Ook leuk is dat meerdere wijnen op de kaart afkomstig zijn van Hollandse bodem. Schenk maar vol, die glazen!

Wij hebben genoten van de heerlijke, pure gerechten van Carstens. De sfeer is goed, en de bediening erg aardig en meedenkend. Duurzaamheid voert boventoon en dat is natuurlijk ook meer dan prettig. Jawel, wij zijn fan. 

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends