Restaurant Hoogendam is perfect als je zin hebt in lekkere shared dining gerechten in een ruim opgezet restaurant vlakbij Amsterdam Centraal. In de zomer een heerlijk groot terras, en in dit herfstige weer een fijne tropische ontsnapping aan de regen. Wij delen onze favoriete gerechten!

Restaurant Hoogendam in Amsterdam: heerlijke shared dining in een duurzame urban jungle!

Op een steenworp afstand van Amsterdam Centraal ligt restaurant Hoogendam. Een fijne en toegankelijke plek waar je de stadse drukte achter je laat: wij waren echt verbaasd hoe heerlijk ruim opgezet het is, terwijl je toch op loopafstand van het centraal station zit! Zodra je binnenkomt, stap je een groene oase in. Overal groene planten, kunst op de muren, echt een warme sfeer die heerlijk is met dit gure weer. Buiten is er een fijn groot terras, perfect voor zwoele zomeravonden.

Shared dining gerechten uit alle windstreken

Op het menu van Hoogendam staan shared dining gerechten. Vanuit de hele wereld, maar wij konden het niet laten om vooral de Aziatische gerechten te proberen! Wat wil je zeker proberen? Wij werden erg blij van de Dumpling mix: echt een eigen interpretatie van Chinese dim sum met westerse invloeden. Probeer hiervan zeker de Kip Siu Mai met truffel! Ook de gyoza was erg lekker: wij proefden ze gevuld met kippendij en Chinese kool, maar ze zijn ook vegan verkrijgbaar.

Fluffy bao buns en veel vegan opties

Wij zijn altijd fan van bao buns, dus de buns van Hoogendam wilden we sowieso proberen! Heerlijke zachte fluffy broodjes, met superkrokante tonkatsu kip, rode kool kimchi en kewpie: mega lekker! Ook deze zijn vegan verkrijgbaar, met Jackfruit vulling. Ten slotte wil je ook zeker de Singapore rib fingers proeven. Lekker spicy en enorm mals. Drink hier bijvoorbeeld een Pale Ale of witbiertje bij die speciaal voor Hoogendam zijn gebrouwen of ga voor één van de cocktails, en je hebt echt een heerlijke avond! Wij hadden zo veel lekkers geprobeerd dat we de desserts deze keer hebben overgeslagen, maar voor de Tarte tartin die vers uit de oven komt, gaan we zeker nog een keer terug.

Duurzaamheid bij Restaurant Hoogendam in Amsterdam

Wat we daarnaast erg waarderen is de duurzame insteek van Hoogendam. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale producten: van koffie gebrand in Amsterdam tot hun eigen Hoogendam bier. Er wordt veel huisgemaakt en ze focussen op zo min mogelijk verspilling. Ook is het terras volledig plasticvrij, wat echt uniek is in Amsterdam.

Wij hadden een heerlijke avond bij Hoogendam. Wat een fijne toegankelijke plek met lekkere gerechten en zomerse sfeer! Perfect wanneer je een restaurant in de buurt van Amsterdam Centraal zoekt met lekker veel ruimte. Wij gaan snel weer terug!

Restaurant Hoogendam
Westerdoksplein 10, Amsterdam Centrum

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Restaurant Hoogendam in Amsterdam: heerlijke shared dining in een duurzame urban jungle!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends