Ken je Restaurant Kanteen25 in Amsterdam Oost al? Deze hidden gem wil je echt een keer bezoeken. Lekker eten, een terras aan het water, en fijn ruim opgezet: het doet bijna on-Amsterdams aan. Wij tippen je onze favoriete gerechten!

Restaurant Kanteen25 in Amsterdam Oost: echt lekker eten en een prachtig terras aan het water

Restaurant Kanteen25 bevindt zich op het Marineterrein in Amsterdam Oost. Ben je daar al ooit geweest? Het is even zoeken, maar dan ineens zie je het restaurant. Aan het water, met uitzicht op NEMO, dus een perfecte plek voor een zomers etentje of borrel! Maar ook binnen zit je echt fijn. Het is een ruim opgezet restaurant, een beetje hip industrieel, met gezellige zitjes en plek voor grotere groepen. En ook de visie van Kanteen25 vinden we cool: ze richten zich op zero-waste en lokaal geproduceerde ingrediënten. En met hun inhouse horecaprogramma Cooks25 leiden ze statushouders op tot horecatalenten.

Asperges met gepocheerd ei en fluweelzachte spuma van Parmezaanse kaas

Van al het lekkers op de kaart kiezen we een aantal voorgerechten. We starten met Zeeuwse oesters: lekker grote oesters, supervers, wij worden hier enorm blij van! Ook hebben we een zwak voor asperges, dus die proberen we ook. Perfect klaargemaakt, een spannend gepocheerd met krokant laagje en een fluweelzachte spuma met Parmezaanse kaas. Heerlijk! Ook de carpaccio van zeebaars is echt een aanrader: deze smelt op je tong en wordt extra spannend door de grapefruit gremolata.

Perfect gebakken rump steak

Ook de hoofdgerechten van Kanteen25 bevallen ons goed! We eten de Rump Steak, perfect gebakken en erg bijzonder met de baba ghanoush en de port jus die erbij geserveerd wordt. Zeebaars is deze keer de catch of the day, en ook die is enorm lekker. En lekker fris door de zeekraal en vuiskuit wat erbij geserveerd wordt. Om onze avond goed af te sluiten, nemen we nog een dessert. En opnieuw worden we echt verrast. De aardbeien met balsamico en verfrissende basilicum-yoghurtijs waren puur van smaak, eenvoudig maar erg lekker. Ook de rabarberbavarois met hibiscusijs was echt bijzonder.

Wij hebben enorm lekker gegeten bij Kanteen25 in Amsterdam Oost! Een echte aanrader voor een zomers etentje aan het water.

Restaurant Kanteen25
Kattenburgerstraat 5, Amsterdam Oost

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het waterLekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends