ROUX is net geopend op de Westerstraat in de Jordaan in Amsterdam. En het is echt zo’n plek waar je jubelend wegloopt! Zo’n lekker eten, zo’n heerlijke wijnen, en supervriendelijk personeel. Ga zeker eten bij dit bijzonder fijne restaurant!

ROUX Amsterdam: bijzonder smaakvolle gerechten en een fantastische sfeer in de Jordaan!

Op zoek naar een restaurant in Amsterdam dat al haar gerechten echt bijzonder maakt? Ga dan zeker een keer eten bij ROUX! Geloof ons: daarna ga je nog heel vaak terugkomen. ROUX is gestart door Roos Bierhoff, Evy Marteijn en Allon Niesen, die elkaar kennen van Pesca. Alledrie bekenden uit de Amsterdamse horeca, met een enorme passie voor lekker eten en lekkere wijnen. En dat merk je direct wanneer je aan tafel gaat: de liefde en enthousiasme spat er van af! Bij ROUX combineren ze de traditionele Franse keuken met een moderne twist. En dit zorgt voor rijke gerechten met spannende smaken.

Warme sfeer van een Franse Bistro bij ROUX Amsterdam

Vanuit de gezellige drukte van de Westerstraat stappen we ROUX binnen. En direct valt de fijne sfeer op! We worden hartelijk welkom geheten, het interieur is warm met subtiele verlichting: het doet ons denken aan een Franse Bistro. Wij eten vanavond aan de bar, waardoor we zien hoe de gerechten worden afgemaakt: wat ons betreft de allerleukste plek om te zitten! En in de zomer lijkt het ons heerlijk om een hapje te eten op het kleine terras.

Bijzondere en smakelijke gerechten

We starten met een paar bites: er staan oesters met verschillende dressings op de kaart, en daar houden wij van! De oesters Thai Vini met laval olie en granny smith zijn echt enorm lekker. En ook de brioche met hamachi, dashi en zure room is een lekker fris hapje om je diner mee te binnen. Vervolgens bekijken we de menu kaart: je kunt à la cart kiezen uit een aantal voor-, tussen- en hoofdgerechten, in de volgorde en combinatie zoals je hem zelf lekker vindt. En we kunnen nu al verklappen: werkelijk álles is enorm bijzonder en smakelijk! We lichten er een aantal toppers voor jullie uit.

Perfect gegaarde coquilles met morilles en buikspek

De coquilles zijn perfect gegaard, met rokerige morilles en gebakken buikspek. Een beetje een herfstig gerechtje, maar we hopen dat ze dit ook in de lente en zomer nog lang op de kaart laten staan: zo smakelijk en hartverwarmend! Ook de langoustines zijn een echte aanrader. Kort gebrand, en belegd met Lardo di Colonnata voor een fijne vette toevoeging. En het palingschuim waarin ze liggen is zo verschrikkelijk lekker! Zelfs zonder de langoustines zouden we alleen met deze saus al gelukkig zijn.

Indrukwekkende wijnkast

Ook de kabeljauw is echt bijzonder. Door de kruiden en pinda’s krijgt dit gerecht een Oosters tintje, met ook weer Franse invloeden door bijvoorbeeld de kalfmerg. En bij al deze gerechten worden heerlijke wijnen geserveerd. Je ziet vanuit het restaurant de indrukwekkende wijnkast, en ROUX heeft maar liefst 2000 flessen op voorraad. De suggesties die wij geserveerd krijgen passen perfect bij de gerechten.

We eindigen dit fantastische diner met een glaasje dessert wijn, en een verfijnd dessert met aardbeien merengue. Wauw! Wij zijn immens gelukkig geworden vanavond. Gun jezelf dus zeker een avondje ROUX!  

Restaurant ROUX
Westerstraat 132, Amsterdam Jordaan

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
ROUX Amsterdam: bijzonder smaakvolle gerechten en een fantastische sfeer in de Jordaan!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends