De vernieuwde Sakura Afternoon Tea in Serre Restaurant in Amsterdam is pure verwennerij! Je maakt ons sowieso erg blij met een middag vol lekkere hapjes. En al helemaal van hapjes in een met een Bib Gourmand bekroond restaurant, mét zonnig terras, in Hotel Okura Amsterdam! Een goede reden om eens een kijkje te gaan nemen.

Sakura Afternoon tea in Serre Restaurant – verwen jezelf met lekkere hapjes in Hotel Okura Amsterdam

In het bekende Hotel Okura Amsterdam vind je Serre Restaurant. Hier kun je heerlijk eten – niet voor niets is het bekroond met een Bib Gourmand door Michelin! Het heeft een fijn terras aan het water, waar je de Sakura boom nu volop in bloei ziet staan. Deze boom vormde de inspiratie voor de vernieuwde Sakura Afternoon Tea. Heerlijke verfijnde hapjes, Japanse invloeden en natuurlijk scones en ambachtelijke patisserie.

Feestelijke start met een glaasje Cuvée Okura

Wij starten met een glaasje Cuvée Okura: een mousserende wijn die de sommliers van Hotel Okura Amsterdam gemaakt hebben samen met wijndomein St. Martinus. Een fijne feestelijke start van de Afternoon Tea! En we krijgen de eerst gang hapjes. Echt stuk voor stuk kleine kunstwerkjes: elegante gerechtjes met verfijnde smaken.

Spannende gerechtjes in de savoury selection

Van de savoury gang is wat ons betreft het gerecht met witte asperges de favoriet. Knapperige quinoa, perfect gegaarde en licht gebrande asperges met een fijne crème van wilde knoflook: enorm lekker! We zullen niet alles verklappen, maar ook de andere 3 gerechtjes uit deze ronde zijn enorm lekker. En natuurlijk kunnen de scones niet ontbreken. We eten een hartige scone met zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas met een olijventapenade, en een klassieke vanille scone met clotted cream en sour cherry jam. Heel erg lekker! Ook komt iedere gang met een bijzondere thee.

Van donderdag tot en met zondag in Serre Restaurant

We sluiten onze middag af met een selectie zoete lekkernijen. Maar liefst 5 kleine cakejes en andere zoete pastry wordt op onze tafel gezet! We genieten bijvoorbeeld enorm van de Strawberry sakura pastry met amandelbiscuit en sakura crème, en van een Dominican Bahibe mousse met tonka bonen crème en chocolade cake. Ook deze Sakura Afternoon Tea uitproberen? Je kunt hiervoor van donderdag tot en met zondag tussen 13:30 – 16:00 uur terecht bij Serre Restaurant. Echt een aanrader voor deze zonnige dagen!

Sakura Afternoon Tea in Serre Restaurant
Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam De Pijp

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Sakura Afternoon tea in Serre Restaurant – verwen jezelf met lekkere hapjes in Hotel Okura Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends