Genieten van heerlijk plant-based Surinaams soulfood in een huiselijke setting: daarvoor moet je bij The Old Soul zijn in De Pijp. Dit restaurant bestaat nu precies één jaar, en de reserveringen blijven alsmaar binnenstromen. Dat snappen wij maar al te goed, want zelden hebben we bij zo’n sympathiek restaurant gedineerd. 

The Old Soul: diverse en feestelijke gerechten

Bij The Old Soul ligt de nadruk op de Afro-Surinaamse (Creoolse) keuken. De betekenis van soulfood is ‘liefde in verschillende smaken’. Alle gerechten worden dan ook met liefde en veel passie bereid door eigenaresse Diana Gambier en haar team. De gerechten hebben allemaal een eigen verhaal en de recepten zijn van generatie op generatie doorgegeven. The Old Soul zegt daarover: “Geduld, energie, veerkracht en vindingrijkheid in een pan, met hart en ziel bereid. Sommige gewassen zijn door de inheemsen verbouwd, andere recepten zijn door de tot slaaf gemaakten en immigranten meegenomen naar Suriname. Het is onnodig te zeggen dat Suriname rijk is aan een diversiteit van feestelijke gerechten.”

De keuze om een volledig vegan restaurant te beginnen is niet voor de hand liggend: in de Surinaamse keuken heeft vlees een centrale rol. The Old Soul is dus met hun vegan concept een nieuwe weg ingeslagen, en bewijst dat authentieke Surinaamse gerechten ook op die manier goed tot hun recht komen. 

Op de kaart vind je onder meer de pom patty sranan bowl en een heerlijke roti rol

Tijdens ons bezoek aan het restaurant hebben we veel lekkers van de menukaart geproefd, te beginnen met heerlijk kruidige pompoensoep en smakelijke tempeh saté. Vervolgens kiest mijn tafelgenoot voor de pom patty sranan bowl, wat een goedgevulde bowl blijkt te zijn gevuld met rijst, vegan pork chop, okra, champignons, cassave en meer. Alle componenten van deze bowl zijn heerlijk gekruid en zitten vol smaak. Zelf ga ik voor de roti rol gevuld met aubergine, pompoen, masala aardappel, en kikkererwten. We kunnen niet anders zeggen dan dat beide gerechten onwijs feestelijk zijn. Ook niet verkeerd: je kunt allerlei huisgemaakte sapjes bestellen, zoals spicy ginger lemonade en huisgemaakte hibiscus ice tea. 

Inmiddels hebben we al meerdere mensen om ons heen aangeraden om The Old Soul te bezoeken. Zegt genoeg, toch? We zouden zeggen: ga langs bij dit fijne restaurant in Amsterdam, en geniet van Surinaamse vegan gerechten én gezelligheid. Je kunt er van woensdag tot en met zondag aanschuiven, en iedere dag worden andere gerechten geserveerd. 

The Old Soul | Hobbemakade 71 | Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram? 

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends