Tannay is de nieuwe naam van Restaurant De Gouden Reael, dat fijne Franse restaurant in Amsterdam uit de koker van Alain Caron. En met de nieuwe naam gaat Tannay ook echt een transformatie door! Onder de vleugels van Chef Thomas Demuth is het menu vernieuwd en geloof ons: hier wil je een keertje naartoe! Je eet hier de lekkerste Franse gerechten en wordt echt in de watten gelegd. Een fijn restaurant voor een bijzondere avond!

Tannay: heerlijk vernieuwd Frans restaurant in Amsterdam op het prachtige Realeneiland

Tannay bevindt zich op de Westelijke Eilanden, zo’n prachtig stukje Amsterdam met monumentale panden en toch fijn rustig. Het bestaat al een tijdje, maar heette tot een paar maanden geleden nog De Gouden Reael. Bij dit restaurant kon je toen al heerlijk eten. Niet voor niets schitterde ze al eerder op onze site! Eind april dit jaar kreeg het de nieuwe naam Tannay en werd de kaart vernieuwd en verfijnd door chef Thomas Demuth. Tannay is het dorpje in de Bourgogne waar hij is opgegroeid en waar zijn vader nog steeds wijn maakt.

Dinner bij Tannay in één van de mooiste delen van Amsterdam

Bezoek je Tannay op een zonnige avond, neem dan zeker een plaats op hun terras en kijk uit over het mooie Realeneiland. Wij eten deze keer binnen, aan het mooiste plekje als je het ons vraagt: namelijk aan de bar die direct grenst aan de open keuken. Hier zien we de koks de laatste hand leggen aan de fijne gerechten, en krijgen we al een tipje van de sluier van wat ons te wachten staat vanavond!

Menu geïnspireerd door zijn jeugd in de Bourgogne

Op het menu staan Franse gerechten, die geïnspireerd werden door het leven van Thomas. De keuken van zijn moeder in de Bourgogne bijvoorbeeld, of zijn ervaring bij bijvoorbeeld George V in Parijs. Je kunt ook à la carte eten, maar wij gaan deze keer voor het 5-gangen chef’s menu, waarbij je ook een vega variant hebt. En je hebt de mogelijkheid een wijnarrangement te nemen, met een aantal heerlijke wijnen uit de Bourgogne, Loire en Champagne. 

Fleur de Courgette bij Tannay Amsterdam

We zullen niet alles verklappen van het chef’s menu, maar lichten er een aantal toppers uit! Zo worden we voordat de 5 gangen gestart zijn al verrast met drie heerlijk frisse hapjes, waarbij de flinterdun gesneden koolrabi gevuld met chorizo onze favoriet is. Van de gerechten heeft het elegante gerecht met courgette bloem echt ons hart gestolen. De bloem is gevuld met heek, en wordt geserveerd in een lichte romige saus met schaaldieren: enorm lekker.

Konijn op drie manieren bereid

Het hoofdgerecht Lapin à la Provençale is ook hartverwarmend. Konijn op drie verschillende manieren bereid, met knapperige broccolini en een rijke saus. Wauw! En zelfs nadat we alle vijf de gangen gegeten hebben blijven we verwend worden: we sluiten af met een thee met nog twee fijne zoete hapjes.

Tannay Amsterdam is een warm en verfijnd restaurant waar je echt in de watten wordt gelegd, en je even in Frankrijk waant. Een aanrader!

Restaurant Tannay
Zandhoek 14, Amsterdam Westelijke Eilanden

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Tannay: heerlijk vernieuwd Frans restaurant in Amsterdam op het prachtige Realeneiland, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends