Taste Like Chicken – TLC voor intimi – is het eerste vegan kiprestaurant van Nederland, dat onlangs is geopend  ‘bij ons’ aan de Van Woustraat. Hier komen alle bekende kopklassiekers voorbij, maar dan zonder kip. Wij schoven aan in de verborgen ’infinity rainbow room’, waar wij al deze klassiekers – en meer – mochten proeven. 

Taste Like Chicken, De Pijp

De belofte van TLC is ‘you won’t believe it’s not chicken.’ En toegegeven: die belofte wordt meer dan waargemaakt. Of het nou gaat om de chicken & waffles, de krokante chicken katsu, of de bucket met boneless chicken – het lijkt allemaal verdomd veel op de gevederde variant, én het is allemaal verdomd lekker. On the side kun je lekkere shakes, huisgemaakte sauzen, en bijgerechten bestellen. Zo genoten wij onder meer van TLC Tenders, Party Fries, en Tokyo Salad (frisse salade met wakame zeewier, komkommer, en huisgemaakte Tokyo dressing). 

Een plantaardig alternatief

Het smaakt naar kip, maar het is wat anders. Wat is het dan wel? Het team van Taste Like Chicken zocht bijna een jaar naar het recept voor hun plantaardige kip; de code voor een plantaardig alternatief dat op ieder level klopte. In geur, textuur en (na)smaak. De basis van soja en erwteneiwitten, en zo min mogelijk toevoegingen, wordt in ieder gerecht net anders afgemaakt om alles op zijn best te laten smaken. 

De infinity rainbow room

Nu introduceerden wij de infinity rainbow room al even in de introductie, en ja: daar dineren is toch wel een hele bijzondere ervaring. In deze afgesloten ruimte achterin het restaurant, die je alleen kunt betreden middels het juiste wachtwoord, kun je in alle privacy genieten van het lekkers dat TLC te bieden heeft. 

Kiplekkere gerechten

Wij vinden het hippe kiploze-smaakt-naar-kip-restaurant een echte aanwinst voor Amsterdam, en hopen dan ook dat dit concept zich zal uitbreiden naar andere steden in Nederland. Zoals TLC zelf zegt, en wat wij alleen maar kunnen beamen: de gerechten zijn kiplekker. 

Taste Like Chicken | Van Woustraat 29h | De Pijp, Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram? 

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants


VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends