Tapas eten, dat is natuurlijk altijd een goed idee. Op een uitnodiging om tapas te komen eten in hartje centrum Amsterdam, zeggen we dan ook graag volmondig ‘ja’. En zo gingen we vorige week met veel goede zin naar Tia Rosa, een klein stukje Spanje in onze grachtengordel. Het restaurant bestaat al aardig wat jaren, maar is tot op heden nog niet écht bekend bij het grote publiek. Wat ons betreft mag daar zeker verandering in gaan komen, wat deze fijne, ongedwongen plek heeft meer dan genoeg te bieden. 

Sangria bij Tia Rosa, Amsterdam Centrum

Tia Rosa, Amsterdam Centrum

We arriveren op een zonnige zomeravond en besluiten dan ook om te beginnen met sangria op het terras aan het water. We waren niet de enigen met dit idee; ook de andere terrastafels zijn bezet. We vragen om twee glazen, krijgen een kan, dus kunnen niet anders dan deze gewoon accepteren en genieten. De sangria smaakt erg goed en we zijn zó een uur verder.

Heerlijke tapas met een twist

Avocado met mango chutney bij Tia Rosa, Amsterdam Centrum

Vervolgens verhuizen we naar binnen. We hebben een lekker plekje aan het raam van het traditioneel ingerichte restaurant, waar eveneens vrolijke Spaanse muziek door de boxen klinkt. Door naar waar we vooral voor gekomen zijn: de tapas. Er volgen van allerlei lekkere tapas gerechten om te delen, achtereenvolgend tartaar van tonijn, coquilles, avocado met mango chutney, entrecote met gorgonzolasaus en een van de grootste ‘grand desserts’ die we in tijden hebben gegeten. We genieten van al deze ‘tapas met een twist’, want dit gaat absoluut verder dan de standaard, en vinden Tia Rosa al met al een hele fijne plek om onze avond door te brengen. 

Je kunt al genieten van een 6-gangen tapasmenu (vanaf 2 personen) voor €27,50 per persoon. Een aanrader!

Tia Rosa

Reguliersgracht 11

Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram?

Onze Instagram pagina is vernieuwd! En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt. Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends