Al acht jaar lang schittert Arles in het hart van de Govert Flinckstraat. Hier geniet je van vriendelijke bediening, een warme sfeer en gerechten die de Franse keuken een eigentijdse twist geven.

Gezellige sfeer bij Arles

Arles wordt op dagelijkse basis gerund door o.a. Max Huiskamp. Max keerde na zijn studie aan de hoge hotelschool terug naar het restaurant van zijn vader en sinds een jaar staat hij hier aan het roer. Ook zijn broertje kun je inmiddels bij Arles tegenkomen. Naast de warme familiesfeer is de Franse charme is onmiskenbaar bij Arles. Dit komt mede dankzij chef Numa Muller, die zelf uit het pittoreske Arles komt.

Bistro Moderne

Arles is een ‘Bistro Moderne’, waar de fijne smaken van de Franse keuken samenkomen met een creatieve twist. Je kunt hier gerechten van de kaart bestellen of een 4- of 5-gangen menu ervaren. Vergeet daarnaast ook niet de wijnkaart te bekijken. Deze is zeer uitgebreid, met zowel traditionele producenten als opkomende vins nature.

Pompoen, radijs en coquille

Wij begonnen onze avond bij Arles met heerlijk vers brood en olijfolie, geserveerd in een schattig soort theepotje. Daarna kregen we oesters en olijven als een pre-diner hapje. Het 5-gangenmenu was een feestje van verschillende smaken. We kregen onder andere een gerecht met butternut, parmezaan en basilicum. Ook genoten we van een super lekkere biet met forelkuit, hibiscus en Griekse yoghurt. En niet te vergeten, de coquille met gele kiwi, waterkerspuree, rijstcrackers en dille was zeer geliefd bij ons! Dit gerecht combineert knapperige en zachte smaken op een perfecte manier.

Malse entrecôte is hoogtepunt

Het absolute hoogtepunt van de avond was voor ons het hoofdgerecht: een malse entrecôte met romige pompoencrème en een taartpuntje van peer en butternut. Hierna sloten we de avond af met een lekkere chocolade ganache/mousse dessert.

Genieten bij Arles in de Pijp

Arles is meer dan alleen een restaurant; het is een ode aan de Franse culinaire kunst. Hier is de gastvrijheid goed voelbaar en de gezellige sfeer maakt het tot de perfecte plek voor een geweldige avond. Bon appétit!

Arles
Govert Flinckstraat 251, Amsterdam de Pijp

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Ontdek de Franse verfijning bij Arles in de Pijp, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends