Laatst schoven we aan bij Mondi Amsterdam Nieuw-West, een Caribbean shared fine-dining restaurant in Amsterdam. We genoten van de fijne sfeer en de smakelijke gerechten. 

Mondi, Amsterdam Nieuw-West

Het voormalige Cor&Don’s restaurant, onderdeel van Corendon Hotels, heeft een een opmerkelijke transformatie ondergaan tot het levendige en kleurrijke Mondi van vandaag de dag. Denk: een zwart-witte vloer, overal weelderige, exotische planten en het logo in neonlicht op de muur. En in deze fijne ruimte kun je zeven dagen per week genieten van Caribbean fine dining én entertainment. Jawel: er worden regelmatig liveoptredens georganiseerd bij Mondi. Heb je zin om je heupjes los te gooien, houd de website dan vooral in de gaten voor de actuele agenda. 

Mondi locaties in Nieuw-West, Zuid en Badhoevedorp

Overigens is deze locatie gemakkelijk te verwarren met een andere naamgenoot (je zou bijna denken dat het ons overkwam..): er zijn namelijk meerdere Mondi locaties in (omgeving) Amsterdam, en wel van dezelfde hotelgroep. Zo vind je een Mondi in Amsterdam-Zuid en een heuze Mondi Skybar in Badhoevedorp. Even goed je Google Maps checken voordat je van huis vertrekt, dus.

Een unieke fusion van Caribische en westerse gerechten

Goed, door naar de menukaart. De Caribische keuken omarmt invloeden van over de hele wereld: Afrikaans, Indiaas, Aziatisch en Europees. Chef-kok Justin Franse drukt hier zijn eigen, culinaire stempel op en zie daar: een unieke fusion van Caribische en westerse gerechten om te delen.

De burrata met mango chutney en taco’s met gamba en de Ceviche Mixto zijn onze favorieten deze avond, maar laten we het vooral ook even over de drankenkaart hebben. Wij waren bij Mondi op een doordeweekse avond en besloten toch maar voor iets non-alcoholisch te gaan (iets met weer vroeg opstaan de volgende dag, je kent ’t wel). Da’s geen enkel probleem bij dit restaurant, want op de kaart vind je allemaal spannende drankjes. Ja, spannend inderdaad, want de cocktails en homemade lemonades worden al rokend uitgeserveerd. Kunnen we waarderen. 

Er werd heerlijk gegeten, gedronken en gerelaxt. Kortom, Mondi is de ideale plek voor een ontspannen avondje uit met vrienden of familie, waar lekker eten en een gezellige sfeer mooi samenkomen. Gaat dat proeven! 

Mondi Amsterdam Nieuw-West

Aletta Jacobslaan 7, Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Mondi, Amsterdam Nieuw-West, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends