Als je net als wij altijd blij wordt als je gyoza op een menukaart ziet staan, dan kun je bij Otemba Gyoza je geluk niet op! Dit restaurant zet de gyoza namelijk in de spotlight, met verschillende vullingen, sauzen en bereidingswijzen. Twee jaar geleden hadden we al heerlijk gegeten bij zuster-restaurant Otemba Ramen, dus dat beloofde veel goeds voor deze avond.

Verschillende gerechtjes in een dynamische omgeving

Bij Otemba Gyoza schuif je aan bij de bar of aan een van de tafeltjes aan het raam. Omdat het een relatief klein restaurant is, wordt het hierdoor al snel gezellig vol. Omdat mensen hier niet uren gaan zitten tafelen, hebben ze – ondanks dat je niet kunt reserveren – bijna altijd een plekje voor iedereen. De kaart bestaat voornamelijk uit gyoza die op allerlei manieren bereid en geserveerd worden. Een paar hiervan zijn specials, die elke 2 tot 3 weken veranderen. Verder hebben ze ook een onderdeel met “bites” waar je lekkere Japanse hapjes vindt. Ongeveer 3 tot 5 gerechtjes per persoon is voldoende. Je bestelt alles zelf via de QR code, of bij de bediening – die trouwens echt ontzettend attent en behulpzaam is!

De gyoza zijn lekker – de bites doen hier niet aan onder

In onze eerste ronde bestellen we de Hokkaido gyoza, gevuld met langoustine en geserveerd in een kreeft-tomatensaus. Daarnaast een toast van king crab en garnaal met een aji amarillo sausje er op die het een lekkere kick geeft. Verder bestelden we de Osaka gyoza met hoisin mayo, 5 spices en knapperige knoflook. Dit is direct al een goed begin, de hoisin mayo is echt om te smullen. Op aanraden van de serveerster bestellen we ook de zalm tataki in een miso-mosterddressing, met passievrucht en zoete aardappel. Deze laatste twee zijn wat ons betreft de uitblinker in de eerste ronde. Super lekker en een verrassende combinatie aan smaken en ingrediënten.

Door de verschillende bereidingswijzen word je de gyoza nooit zat

In de onze tweede ronde probeerden we de pittige kip gyoza in Tonkotsu bouillon en de Kobe gyoza, gevuld met rundvlees en met een Nam Jim Jaew saus eroverheen. Deze saus geeft het gerecht een licht zuurtje waardoor de smaak van het rundvlees nóg beter uitkomt. Als bijgerechtje bij deze ronde bestelden we een gerookte aubergine dip met papadums – eigenlijk een gerecht waar je nooit mee de mist in kan gaan.

Al met al hebben we heerlijk gegeten, en vonden we het ontzettend leuk om te zien op hoe veel verschillende manieren je een gyoza kan serveren. Dus voor alle mede-liefhebbers: ga het proberen!

Otemba Gyoza, Van Woustraat 15, Amsterdam

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten

En nóg meer lekkere specials:

Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Bij Otemba Gyoza in de Pijp heeft de gyoza de hoofdrol, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Share this article with your friends