Contrast Amsterdam heeft sinds een jaar haar deuren geopend, in een modern en stijlvol schip aan de NDSM Werf.  En je kunt wel stellen dat wij tijdens het diner een klein beetje verliefd zijn geworden op dit bijzondere restaurant! Wat een speciale sfeer, fijne gerechten en mooie locatie met uitzicht over het IJ. We vertellen je er graag meer over!

Contrast Amsterdam: bijzonder restaurant met spannende Baskische gerechten op de NDSM Werf

Contrast vind je in Amsterdam Noord, aan de NDSM Werf. In een prachtig ontworpen schip, prachtig uitkijkend over het IJ. Alleen de locatie al maakt ons enorm enthousiast. Een fijne lichte ruimte met grote ramen, modern en toch warm en verwelkomend. Op warme dagen is er op het dek ruimte voor een terras, en kijk ook zeker even beneden waar de kunstgalerie zit.

New Basque Cuisine bij Contrast Amsterdam

We worden hartelijk ontvangen en gaan aan tafel. Bij Contrast serveren ze New Basque Cuisine: geïnspireerd door de Baskische keuken, met bijzondere smaken en texturen, en met organische, seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Ook vaart een deel van het team as we speak de wereld rond, om bijzondere wijnen en andere ingrediënten in te kopen. Chef Iñaki Bolumburu komt uit de omgeving van Bilbao en heeft zelfs ooit in de keuken van Noma gestaan, dus wij kijken enorm uit naar zijn eten. We zien hem direct al in de open keuken aan het werk wanneer we binnen komen. En wanneer hij later in het restaurant even een praatje komt maken, spat de passie voor eten en het Baskenland van hem af. Om extra vrolijk van te worden!

Wisselend 5- of 8-gangen menu met bijpassende wijnen

En dan het eten! Bij Contrast kun je kiezen uit een wisselend 8- of 5-gangen menu. Wij proeven deze keer het 8-gangen menu, inclusief het wijnarrangement van natuurlijke, organische en biodynamische wijnen. En wauw: wij zijn enorm onder de indruk. We starten met een glaasje cremant en een eerste gerecht geserveerd in een oesterschelp: elstar appel, oester emulsie met lavas olie en viskuit. Heerlijk fris, met subtiele smaken van de zee.

Elegante gerechten die je van je stoel blazen

Ieder gerechtje blaast ons opnieuw van onze stoel. Onze absolute favorieten? De dubbel gedopte erwten in een saus van zwarte bonen en het cured eigeel is elegant en je proeft hier echt de kwaliteit van de ingrediënten. En de rouleau van lamsvlees op een crème van topinamboer met roodlof is echt een hartverwarmend gerecht. En fingers crossed dat de tarbot nog een tijdje in het menu zal blijven: het lijkt eenvoudig, slechts de vis die licht gezout en gekruid is, maar dit is zo enorm lekker!

Een bijzondere avond bij Contrast Amsterdam

Wanneer na een kaasplankje onze desserts op tafel komen, zijn we volmaakt gelukkig. De perfect roze rabarber in melkijs is zo’n mooi fris nagerecht. En we sluiten af met een chocoladecake die wat steviger van smaak is, met aardbeipoeder en kamille infused pudding. Contrast geeft je echt een bijzondere ervaring, een reis langs culinaire hoogtepunten en je voelt en proeft de passie bij iedere hap. Een enorme aanrader!

Restaurant Contrast
Ms. van Riemsdijkweg 306, Amsterdam Noord

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Contrast Amsterdam: bijzonder restaurant met spannende Baskische gerechten op de NDSM Werf, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends