Het is augustus en volop zomer, tijd om veel leuke culinaire events te bezoeken. Wij hebben op een rij gezet welke events je echt niet mag missen.

Kanen bij……. 6,13,20,27 augustus
Ook elke donderdag in augustus vanaf 15:30-20:30 staan de Foodtrucks, overdekt en waar nodig verwarmd, voor je klaar op verschillende plekken in Amsterdam.
check Kanen bij…… voor de locatie bij jou in de buurt.

Pluk De Nacht 5 tot 15 augustus
Van 5 tot 15 augustus kun je op het Stenen Hoofd terecht voor films in de open lucht en food van The Worst Food Truck, Buskruid and Bakblik.
Pluk de nacht

Happy Oyster Hour bij East57, vrijdag 7 augustus
Iedere eerste vrijdag van de maand ,van 17.30 tot 19.30 uur, oesters slurpen voor maar 1 euro bij East57! Daarnaast kun je genieten van heerlijke zomerse wijnen & bubbels geselecteerd door Wijnkoperij De Gouden Ton en serveren ze plateaux Fruits de Mer!
Bij mooi weer uiteraard lekker op het terras.

Brandt en Levie workshop Zaterdag 8 en 22 Augustus
Tijdens deze workshop van Brandt & Levie ga je dit keer geen worst maken, maar paté.Eeerst krijg je een unieke rondleiding,om vervolgens lekker je handen uit de mouwen te steken en zelf paté te maken. Vervolgens kook je met de groep wat lekkers, en ga je lekker eten en drinken, waarna je met je zelfgemaakte paté weer naar huis mag. Check de site voor kaarten: € 60,00 p.p.

De Parade, 7 augustus tot en met 23 augustus
Elk jaar zomer wordt het Martin Luther Kingpark in de Amsterdamse rivierenbuurt weer omgetoverd tot een waar cultureel en bourgondisch paradijs. Zin om een voorstelling te bezoeken, check de agenda. Zin om lekker te borrelen met vrienden; er is ook dit jaar weer volop keuze. Op de Parade kan je heerlijk eten en drinken, van kleine hapjes tot uitgebreide diners, van kleurrijke cocktails tot een brede keuze aan wijnen. De Paradekeukens serveren tot laat in de avond, of tot het op is. Bij sommige restaurants is het mogelijk om vooraf te reserveren.

Pure Markt Amsterdam zondag 9 en 23 en 30 augustus Amstelpark en Park Frankendael
Zondag 9 en 23 en 30 augustus staan het Amstelpark en Park Frankendael weer in het teken van de Pure markt. Van 10.00-18.00 uur kun je hier genieten bij meer dan 100 heerlijke ambachtelijke deelnemers op het gebied van lekker eten en drinken.
Pure Markt

Lot 61 Coffee: Cold Fashioned Masterclass The Hoxton, vrijdag 14 augustus
Deze middag kun je een coffee cocktail workshop volgen bij Lotti’s in The Hoxton op de Herengracht. Check de site voor meer info.

Restaurant Day op zondag 16 augustus
Op verschillende locaties openen Amsterdammers hun eigen restaurant voor één dag. Check de website voor alle mogelijkheden.

Sail Amsterdam 2015 met Pop-up L’invité le Restaurant, 19 tot 23 augustus 2015
Eens in de vijf jaar wordt er op het IJ het grootste nautische event ter wereld georganiseerd, waar internationale Tall Ships het schouwspel zullen zijn. Vaar mee op een schip met catering, ga er zelf op uit, of ga op de Jan Schaeferbrug bij pop-up L’invité le Restaurant in het Nautische hart eten, waar ze vijf dagen voor een culinary experience zullen zorgen. Check de website voor het programma.

Neighbourhood foodmarket zaterdag 16 en 29 augustus

Het Westergasterrein zal deze zaterdag ,van 12.00 – 18.00 uur, dé plek zijn voor iedereen die van goed, ambachtelijk en lekker eten houdt.
Entree is gratis
Neighbourhood foodmarket

Prinsengrachtconcert tasting dinner zaterdag 22 augustus
Vanaf 17 uur serveert Restaurant Envy aan de Prinsengracht een speciaal Prinsengrachtconcert 4 gangen tasting dinner, met charcuterie, mosselen, kip piri-piri en een aardbeien dessert voor € 35,00 p.p. Na het diner kun je direct luisteren naar het oh zo fantastische Prinsengrachtconcert, wat om 20uur voor Envy zal starten.

Restaurant Week 26 augustus tot en met 9 september
Deelnemende restaurants bieden een 3 gangen lunch voor € 22,50 of een 3 gangen diner voor € 27,50 aan. Check de site en reserveer een tafel.
Restaurant week

Proef, 29 augustus

Proef de sfeer van de Amstelveense weg, tijdens Proef. Tijdens Proef kun je o.a. genieten van happen en dranken van onder andere Ron Gastorbar, Braai, Café Schinkelhaven, café Bos en Bedier en nog veel meer.
Proef

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Culinaire events van augustus, 10.0 out of 10 based on 1 rating
Share this article with your friends