In de Kalverstraat in een mooi oud Amsterdams pand, vind je tussen de winkels de burgerboetiek Ter Marsch & Co. Een ideale plek voor de hongerige shopper om even snel een snack te halen, of om bij te komen aan een van de tafeltjes in het twee verdiepingen tellende restaurant. Wat het winkelend publiek misschien niet weet is dat Ter Marsch & Co al een aardige prijzenkast heeft opgebouwd sinds de opening in 2014. Ook dit jaar wonnen ze op de horeca vakbeurs het “NK Lekkerste Burger”.  Wij waren ontzettend benieuwd en gingen afgelopen zaterdag bij ze langs.

Een authentiek Amsterdams pand met een modern interieur

Aan de buitenkant ziet het restaurant er – los van de fancy luifel – bijna antiek uit. Na wat Googelen denken we dat dit nog de originele Mahoniehouten pui moet zijn, waarvan het houtsnijwerk in 1919 door kunstenaars is verzorgd. Hoe leuk! Het interieur is daarentegen alles behalve antiek. Er hangen verschillende kroonluchters en beneden zijn de muren blauw met roze geschilderd. Als je eens langs gaat ook super grappig om de kunstwerkjes aan de muur te bekijken. Allemaal klassiekers maar dan mét een hamburger.

Terechte prijswinnaars

We bestellen de Classic en de Big Marsch burger. Dit omdat we het idee hebben dat de kwaliteit van de burger hier hoog in het vaandel staat, en hij daarom weinig nodig zal hebben om alsnog lekker te zijn. En dat klopt! De burger is super juicy en perfect gebakken. Naast de burgers bestellen we de “Fries of Mine” friet, die in 2020 de prijs van Nederlands beste friet heeft gewonnen. En wij snappen wel waarom!

Natuurlijk kun je in de stad op meerdere plekken friet en burgers bestellen, maar als je op zoek bent naar kwaliteit dan heb je dat hier gevonden.

Tweede vestiging

En heb je nou niet genoeg aan een heerlijke burger en friet alleen? Ongeveer om de hoek vind je de tweede Amsterdamse vestiging van Ter Marsch & Co, met een uitgebreidere kaart en zelfs een cocktailbar. Wij gaan daar in ieder geval snel ook een kijkje nemen, want dit smaakte zeker naar meer!  

Ter Marsch & Co Kalverstraat 96, Amsterdam Centrum

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
De prijswinnende burgers van Ter Marsch & Co maken shoppers blij in de Kalverstraat, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends