Vrijdagmiddag, op het terras. Je opent de wijnkaart en weinig komt je bekend voor. Het resultaat: je bestelt toch maar weer die oude vertrouwde Sauvignon Blanc. Maar misschien is er wel een andere wijn op de kaart die je veel lekkerder vindt, maar die je nog nooit eerder hebt geproefd. Rayleigh & Ramsay en Wine Unplugged hebben de handen ineengeslagen, en het resultaat is een wijn-app waarop je jouw favoriete wijnen kunt beoordelen en opslaan. Daarnaast worden er ook aanraders gedaan op basis van jouw smaakprofiel. En zo weet jij voortaan precies welke wijn je écht lekker vindt. Wij testten de app voor je uit.  

We kennen Rayleigh & Ramsay natuurlijk allemaal van het leuke concept: in deze restaurants kun je op een ware ontdekkingsreis gaan en meer dan 100 wijnen proeven per slok, half glas, of een glas vol. En zo kun je op een avond met een hoop wijnen kennismaken. De missie van het bedrijf Wine Unplugged is om het kopen van wijn leuk en doeltreffend te maken, zodat er meer kan worden genoten van wijn. 

Met de R&R Unplugged app heb je al jouw favo wijnen op een rijtje

Inderdaad, deze twee lijken op papier al een goede match, en dat blijkt in real-life ook zo te zijn. Met de R&R Unplugged app die zij in samenspraak hebben ontwikkeld kun je bij de wijnbarren van Rayleigh & Ramsay wijn tappen en direct betalen. Vervolgens geef je via de app je rating aan iedere wijn. Zo heb je al jouw favo wijnen op een rijtje, die je vervolgens met een paar clicks kunt bestellen voor thuis. 

Tappen, raten, en bestellen voor thuis

Wij gingen langs bij de Rayleigh & Ramsay locatie in Amsterdam Oost en hebben daar toch zeker 10 wijntjes geproefd. Met een paar clicks kun je gemakkelijk een wijntje naar keuze tappen, om vervolgens je rating aan te geven. En met ieder glas dat je proeft, wordt je smaakprofiel specifieker. Zo weet ik inmiddels dat bloemige witte wijnen bij mij favoriet zijn, en dat ik hints van tropisch fruit in rode wijnen minder kan waarderen. Toch handig om te weten! 

Nu is het een kwestie van nog veel meer wijntjes proeven, zodat mijn smaakprofiel steeds specifieker wordt. Een uitdaging die ik maar al te graag aan ga. We kunnen je zeker aanraden om ook kennis te maken met de nieuwe app. En als je dan toch op de wijntour gaat bij Rayleigh & Ramsay, bestel dan ook meteen wat lekkere hapjes erbij. Die zijn niet te versmaden.

P.S. Volg je ons al op Instagram? 

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends