Fiona is een nieuw Mexicaans restaurant in Amsterdam Centrum, aan de Warmoesstraat. Dacht je deze straat vooral te kennen van de toeristische barretjes: think again! Fiona is namelijk echt een hele coole plek: voorin een kleurige cocktailbar, achterin een heerlijk Mexicaans restaurant. Een hele goede reden om weer eens naar het centrum te gaan!

Fiona Mexicaans restaurant Amsterdam Centrum Warmoesstraat
Fiona – Mexicaans restaurant Amsterdam Centrum

Fiona, Mexicaans restaurant Amsterdam Centrum

Restaurant Fiona is vanaf nu dé plek waar we Mexicaans gaan eten in het centrum van Amsterdam. Je eet hier namelijk niet zo maar Mexicaans: Fiona heeft Mexico’s bekenste vrouwelijke chef Zahie Téllez naar Amsterdam gehaald om samen met de chef van Fiona de gerechten samen te stellen. Dit betekent echte authentieke gerechten, maar ook hele innovatieve smaken! Zij staat echter niet in de keuken: ze is de culinaire adviseur, maar chef Jef van Hout heeft de dagelijkse leiding over de keuken. Hij heeft eerder bij Bord’Eau en Le Restaurant gewerkt en was eigenaar en chef van The French Connection.

Hippe cocktailbar en vrolijk gekleurde lampjes

Naast het heerlijke eten maakt ook de inrichting en styling van Fiona dat we zeker een kijkje willen nemen. We komen binnen bij een enorm kleurrijke bar, waar al wat mensen gezellig een cocktailtje zitten te drinken. Fiona heeft namelijk een uitgebreid cocktailmenu, lekker! We lopen door in het smalle pand, en komen bij de open keuken en het restaurantgedeelte. Een knus restaurant, met weer veel leuke vrolijke lampjes en houten accenten. Aan de achterkant kijk je uit over de gracht, en de open keuken geeft lekker veel reuring.

Fiona Mexicaans restaurant Amsterdam Centrum Warmoesstraat softshell crab tabo
Fiona – Mexicaans restaurant Amsterdam Centrum – Softshell crab taco

Guacamole en salade van Nederlandse krab

En ook het eten is enorm lekker! Wij starten met een heerlijk frisse guacamole met munt, en de ensalada de cangrejo: een salade van Nederlandse krab met limoen, die extra bijzonder wordt door de verse venkel. Erg lekker met de knapperige tostadas die we erbij krijgen om te dippen!

Taco’s en knapperige tostada’s

Er staan ook een heel aantal taco’s en tostada’s op de kaart, die perfect zijn om lekker veel van te bestellen en dan samen te delen. Zo proeven wij de Taco de jaiba suave: een taco met gefrituurde soft shell crab met een heerlijk rokerige chipotle mayonaise. Echt een aanrader! Ook de Taco de pescado frito estilo baja is erg lekker: vis in bierbeslag met een frisse limoensaus en ingelegde rode kool. En de vegetarische Tostada setas vinden we ook echt een topper: oesterzwammen met zwarte bonen en zure room op een knapperige tostada.

Fiona Mexicaans restaurant Amsterdam Centrum Warmoesstraat vis in bierbeslag
Fiona – Mexicaans restaurant Amsterdam Centrum – Vis in bierbeslag

Carne asada a la Mexicana

Als hoofdgerecht krijgen we de Carne asada a la Mexicana. En wow, als je van vlees houdt dan moet je die zeker bestellen! Een perfect gegrilde picaña die gemarineerd is in chili olie. We krijgen hier nog een salade met bonen en een groenensalade bij, en verschillende salsa’s, waarmee we een tortilla beleggen. Het is alsof we weer even terug zijn in Mexico: wat enorm lekker! Ook aan vegetariërs is gedacht: dan kun je een indrukwekkende bloemkool bestellen met een roze saus van bietjes.

Wij hebben enorm lekker gegeten en gedronken bij Fiona: wat een gezellig restaurant met heerlijk eten!

Restaurant Fiona
Warmoesstraat 14, Amsterdam Centrum

P.S. We hebben een nieuwe Instagram pagina!

En we zouden het superleuk vinden als je ons daar volgt! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends