Floreyn is een heerlijk restaurant in de Pijp in Amsterdam, op het rustige gedeelte van de Albert Cuypstraat. Je kunt hier echt fantastische gerechten eten, met een focus op lokale producten en de Nederlandse keuken. Wij werden vorige week verrast met sierlijke, kleurrijke bordjes heerlijk eten en bijpassende Nederlandse wijnen, en we kunnen dit echt iedereen aanraden!

Restaurant Floreyn Amsterdam De Pijp Albert Cuypstraat Rolmops
Floreyn – Restaurant in de pijp Amsterdam – Rolmops

Restaurant Floreyn, Amsterdam de Pijp

Floreyn is zeker wel één van onze favoriete restaurants in Amsterdam. Niet voor niets schitteren ze in ons lijstje met beste restaurants met een Nederlandse keuken, én genoten we al enorm van hun take away menu tijdens de lockdown! Hun menu is geïnspireerd door de Nederlandse keuken. Maar verwacht geen simpel stamppotje: ieder gerecht is weer een kunstwerkje om naar te kijken, en bevat spannende smaak- en textuur combinaties. Je hebt de keuze uit een 4- tot 8-gangen set menu, en je kunt daarbij ook kiezen voor een bijpassend wijnarrangement. Wij mochten het 8-gangen menu uitproberen, en dat was zo speciaal!

Rolmops met ijs van mierikswortel en gerookte hangop

Het menu wisselt regelmatig, maar echte favorieten behouden voor langere tijd hun plekje in het menu. We zullen daarom niet alle gerechten toelichten om de verrassing wanneer je er gaat eten groter te houden, maar we lichten er wel een aantal van onze favorieten uit! Onze eerste gang was een rolmops, ingelegd in zuur en sap van rode bieten, waardoor hij een mooie roze kleur kreeg. Hierbij kregen we ijs van mierikswortel, een sjalotten crème en gerookte hangop. En dat maakte het echt een super bijzonder gerecht: door de rokerige smaak van de hangop leek het bijna alsof we gerookte vis aan het eten waren, en het zuur werd mooi in balans gehouden door de zoete sjalotten crème en het lichtzoete ijs.

Restaurant Floreyn Amsterdam De Pijp Albert Cuypstraat Savooiekoolpakketje
Restaurant Floreyn – Amsterdam De Pijp – Savooiekoolpakketje

Pakketje van savooiekool met ricotta

Het gerecht dat ons het meest verbaasde, was het pakketje van savooiekool. Deze was gevuld met ricotta, zoetzure koolrabi, gezouten sinaasappelschil en paddenstoelen, en lag in een soep van Granny Smith en komkommer. Eroverheen geraspte kaas van schapen uit Ransdorp. Wat een bijzondere smaken! De vulling had bijna iets weg van een Aziatische dumpling, en de komkommer en Granny Smith maken het geheel lekker fris.

Eendenlever met amandelcrème en schuim van rabarber

Na een aantal enorm lekkere gerechten met vlees en vis volgt onze favoriet van de avond: Nederlandse eendenlever met gekarameliseerde rabarber, amandelcrème en schuim van rabarber. De mooie volle smaak van de eendenlever, het heerlijk zoete van de rabarber en knapperige stukjes amandel: wat een rijk gerecht, we worden er echt warm van vanbinnen!

Restaurant Floreyn Amsterdam De Pijp Albert Cuypstraat Amuse
Restaurant Floreyn – Amsterdam De Pijp – Amuse

En dit zijn slechts drie gerechten van het heerlijke 8-gangenmenu dat we aten: ieder gerecht had weer iets anders bijzonders. En ook naast dit menu aren en dronken we we nog allerlei lekkers. Zo startten we de avond met een bijzondere champagne, ontwikkeld door twee Amsterdammers, en paste iedere wijn van ons wijnarrangement perfect bij de gerechten. We kregen heerlijk zelfgebakken brood op tafel, wat alleen al de moeite waard is om te vernoemen door de spannende smaak van karwei en de luchtige geitenboter die we erbij kregen. En ook erg leuk: bovenop de 8 gangen kregen we ook nog een heerlijke amuse en een extra nagerechtje! Laat je zeker ook een keer in de watten leggen bij Floreyn: we beloven je dat je enorm gelukkig weer naar huis gaat.

Restaurant Floreyn
Albert Cuypstraat 31, Amsterdam de Pijp

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in AmsterdamRestaurants met een Michelinster in AmsterdamLeukste kookboeken – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

Of zoek op ons Homepage naar de nieuwste en beste Restaurants

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends