Vorig jaar deed de Flammkuchen zijn intrede. Een gerecht dat helemaal hip is en op veel menukaarten te vinden is.

De flammkuchen komt oorspronkelijk uit de Elzas, waar hij werd gebruikt om de hitte van de oven te testen. De naam slaat op de manier van bereiden, het lijkt op een combinatie tussen een pizza en een quiche.

Je kunt de Flammkuchen zelf maken, maar hem gaan eten bij één van de volgende adresjes is ook zeker de moeite waard.

Eén van mijn favoriete plekken waar ze heerlijke Flammkuchen hebben is Café Modern aan de Meidoornweg 2 in Amsterdam Noord. Je kunt alleen in het weekend bij Café Modern terecht (voorheen schuilde hier Jaques Jour overdag) maar deze Flammkuchen is om je vingers bij op te eten. De chef maakt elke week een ander soort Flammkuchen, vers eitje, bietjes, je kunt het zo origineel en verrassend lekker niet bedenken.

Waar ze ook heerlijke Flammkuchen hebben, en waar ze zelfs keuze uit vijf verschillende soorten hebben, is The Lobby op het Nes 49. Een leuke combi die ze hier hebben is die met kip, harissa en mango, weer eens wat anders. Verder versies met blauwe kaas, brie, geitenkaas of gruyère en daarbij verschillende toppings.

Voor de lekkerste Flammkuchen met tonijn, rode ui & truffelsalsa moet je naar cafe / restaurant THT, ook in Amsterdam Noord, direct aan de overkant van het Buiksloterwegpontje.

Brouwerij Troost op het Cornelis Troostplein in de Pijp heeft ook keuze uit verschillende Flammkuchen, 3 hartige keuzes en voor de zoetekauw is het echt het proberen waard de Flammkuchen Nutella, banaan en amandelschaafsel te gaan proberen.

Bar Bukowski is de plek in Oost, aan de Oosterparkstraat, om je Flammkuchen te gaan eten. Flammkuchen Parmaham, Salami Picante of Caprese zijn echte aanraders hier.

    

  

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Share this article with your friends