In november 2023 opende Gio’s by the river aan de NDSM-kade in Amsterdam-Noord. Je hoeft hiervoor geen wereldreis te maken, want je bent er direct als je van de pont af stapt. Het restaurant is van dezelfde eigenaar als Lolo in het centrum. En ook de inrichting is door hetzelfde bedrijf als Lolo gedaan. Al direct vanaf binnenkomst kijk je je ogen uit. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om het interieur, het eten is vooral belangrijk! Wij hadden al goede verhalen gehoord en konden niet wachten om het zelf te komen proberen.

De gerechten van Gio’s by the river schitteren door hun eenvoud

Wie vroeger ook naar Gordon Ramsay’s programma’s keek, herinnert zich waarschijnlijk nog zijn gouden tip: heb een simpele kaart, gebruik goede producten en zorg dat je uitblinkt in de gerechten die je maakt. Deze tip hebben ze bij Gio’s by the river zéker in praktijk gebracht. De kaart is niet te uitgebreid, maar biedt genoeg lekkers om te kiezen. En de gerechten zijn eenvoudig, niet met te veel ingrediënten of onnodige poespas. De gerechten worden gemaakt in de grote open keuken, en vanuit het restaurant kun je meekijken hoe alle pizza’s vers bereid worden.

Wij bestellen op aanraden van de Italiaanse ober de Risotto Funghi (mét truffel, lekker!). Hij vertelt ons dat hij vindt dat er op weinig andere plekken een echt goede risotto wordt geserveerd. Dus dat belooft veel goeds. Als het gerecht komt, voldoet het volledig aan onze verwachtingen. Hij is misschien iets minder fotogeniek, maar qua smaak echt top! Verder proberen we de Pasta met Ragú di Manzo. De pasta is al dente gekookt, de saus is heerlijk en het vlees is super mals. Ook is het een ideale portie, zodat je niet te vol zit en nog ruimte hebt voor een van de heerlijke desserts.

Uit de Dolci is het moeilijk een favoriet te kiezen

Uit de desserts vinden we het moeilijk kiezen. We besluiten eens buiten de comfort zone te gaan en geen tiramisu te bestellen. Best jammer, want we zien deze even later bij onze buren arriveren en het ziet er heerlijk uit! De tiramisu wordt uit een grote schaal aan tafel op je bord geschept. Dat is nog eens wat anders dan de kant-en-klare tiramisu’s die je bij andere restaurants nog wel eens ziet.

Maar onze eigen keuzes zijn ook genieten. En zoals ik zei, zijn we blij dat we nog wat ruimte over hebben na ons hoofdgerecht. We bestellen de Fried Brioche met mascarpone, blauwe bes (in een soort jam-vorm), met stracciatella ijs en amandelen. Ook proberen we de Zeppole. Het zijn een soort gefrituurde donuts (zonder gat in het midden), met kaneel, amaretto chantilly, gezouten pecannoten en een chocoladesaus die aan tafel over het dessert wordt geschonken.

Wat ons betreft is Gio’s by the river een aanrader. Van even snel een pizzaatje eten tot een avondlang tafelen; het kan hier allemaal!

Gio’s by the river. NDSM-kade 14, Amsterdam-Noord

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Gio’s by the river brengt Italiaans genieten naar Amsterdam-Noord, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends