Op zoek naar een avontuurlijke culinaire ervaring? Stap dan binnen bij HOT&HOT op de Hobbemakade in Amsterdam! Na een eerder bezoek in 2021, was het tijd om opnieuw te genieten van deze culinaire hotspot. Met twee vestigingen in Amsterdam en vijf in Nederland, blijft HOT&HOT zich uitbreiden. En onze recente ervaring? Die was fantastisch!

HOT&HOT – Chinese hotpot

HOT&HOT biedt een authentieke Chinese hotpot-ervaring, een populaire keuken die zijn oorsprong vindt in China en nu wereldwijd geliefd is.
Deze unieke fonduemethode, ontstaan tijdens de periode van het Wei Wen-keizertijdperk, kenmerkt zich door het koken van een variatie aan rauwe ingrediënten in een borrelende bouillon. Dit vormt de essentie van de hotpot zoals je die bij HOT&HOT kunt ervaren, waar je je eten zelf bereidt in een grote vierkante pan met hete bouillon op een warmteplaat aan tafel. Het idee om samen aan tafel te zitten en verschillende ingrediënten te koken in een borrelende bouillon is zowel gezellig als overheerlijk.

Verschillende bouillons en ruime keuze aan ingrediënten

Bij HOT&HOT bestel je een keer bouillon voor aan tafel en kun je ook kiezen voor een dipsaus. Wij kozen voor de paddestoelenbouillon en de midden pittige soepbasis. In het midden van de pan vind je bouillon zonder smaak, perfect voor bijvoorbeeld noodles. De dipsaus maak je zelf bij de dipsaus bar, met ingrediënten zoals knoflook, chili, bosui, hoisin saus en sesamsaus. Het is ook leuk dat er enkele recepten voor de topping worden voorgesteld. En dan het leukste gedeelte: kies jouw ingrediënten! HOT&HOT heeft een gevarieerde selectie van verse ingrediënten, elk met een aanbevolen kooktijd.

Een overvloed aan smaken

Toen de hotpot op tafel arriveerde, begon het spektakel. Het personeel serveerde al het vlees en groenten prachtig opgemaakt. We werden verwend met een ruime keuze aan gerechten! Van gesneden rundvlees en gemarineerde kip tot sappige Sichuan kip in chili olie en een overvloed aan groenten zoals lotuswortel, maïs en bloemkool. Onze tafel stond al snel vol met bakjes vol variatie. En eerlijk gezegd, we konden niet eens alles op!

Een gezellige avond samen

Of je nu op zoek bent naar authentiek Chinees eten of gewoon een gezellige avond wilt doorbrengen, HOT&HOT is zeker een aanrader. We kunnen niet wachten om snel weer terug te gaan voor nog meer heerlijke gerechten bij HOT&HOT!

HOT&HOT
Hobbemakade 63, Amsterdam Zuid

P.S. Volg je ons al op Instagram en TikTok?

Dat zouden we superleuk vinden! Je bent dan als eerste op de hoogte van onze nieuwe ontdekkingen en leuke winacties. Je vindt ons hier op Instagram en TikTok!

Bekijk ook onze andere artikelen op Culi Amsterdam!

Lunch Amsterdam – Dinner Amsterdam – Borrel Amsterdam – Nieuwe Restaurants Amsterdam – Beste Restaurants Amsterdam – Restaurants Amsterdam Centrum – Restaurants Amsterdam Jordaan – Restaurants Amsterdam Noord – Restaurants Amsterdam Oost – Restaurants Amsterdam de Pijp – Restaurants Amsterdam Zuid – Restaurants Amsterdam West

Lees hier onze leukste specials:

Bib Gourmand restaurants in Amsterdam – Restaurants met een Michelinster in Amsterdam – Leukste kookboeken – Beste restaurants met terras aan het water – Lekkerste take-away Sushi – Beste Chinese restaurants – Beste Mexicaanse restaurants – Leukste online kookworkshops – Beste Brunch – Beste restaurants met Nederlandse keuken – Leukste Spaanse restaurants – Beste Indiase restaurants – Onze favoriete Hotel-restaurants – Beste restaurants met keuken uit het Midden-Oosten – Beste Indonesische restaurants – Leukste shared-dining restaurants – Beste plekken voor high-tea – Beste Franse restaurants – Beste Thaise restaurants – Beste plekken voor oesters en bubbels – Beste wijnbars – Beste visrestaurants – Beste Zuid-Amerikaanse restaurants – Meest romantische restaurants – Beste vegetarische restaurants – Lekkerste Italiaanse restaurants – Beste restaurants met open haard – Beste poké bowls – Leukste borrelplekken – Beste burgers – Beste breakfast bowls – Beste dim sum – Beste Bao Buns

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
HOT&HOT: Een Aziatisch Culinaire Avontuur in Amsterdam, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
Share this article with your friends